Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De 5 mooiste Bijbelteksten over vrijheid

5 mei 2015 · Leestijd 3 min

Na de indrukwekkende Dodenherdenking van gisteren, is het vandaag tijd om stil te staan bij onze vrijheid. In Nederland woedt geen oorlog en ook zijn wij als christenen vrij te geloven. In de Bijbel wordt vaak gesproken over vrijheid; BEAM zette de vijf mooiste teksten op een rij.

1. Onderdrukten hun vrijheid geven

'De Geest van de Heer rust op mij, want hij heeft mij gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan blinden het herstel van hun zicht, om onderdrukten hun vrijheid te geven, om een genadejaar van de Heer uit te roepen.'
(Lucas 4:18-19; Jezus leest bovenstaande tekst voor aan zijn toehoorders)

2. Waar de Geest van de Heer is, is vrijheid

Tot op de dag van vandaag ligt er een sluier over hun hart, telkens als de wet van Mozes wordt voorgelezen. Maar telkens als iemand zich tot de Heer wendt, wordt de sluier weggenomen. Welnu, met de Heer wordt de Geest bedoeld, en waar de Geest van de Heer is, daar is vrijheid.
(2 Kor. 3: 15-17)

3. Heb uw naaste lief als uzelf

Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf.'
(Galaten 5: 13-14)

4. Leef als vrije mensen

God wil namelijk dat u door het goede te doen onwetende dwazen de mond snoert. Leef als vrije mensen, en verschuil u niet achter uw vrijheid om u te misdragen, maar handel als dienaren van God. Houd iedereen in ere, heb uw broeders en zusters lief, heb ontzag voor God en eerbiedig de keizer.
(1 Petrus 2: 15-17)

5. Iedereen die zondigt, is een slaaf van de zonde

En tegen de Joden die in hem geloofden zei Jezus: ‘Wanneer u bij mijn woord blijft, bent u werkelijk mijn leerlingen. U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.’ Ze zeiden: ‘Wij zijn nakomelingen van Abraham en we zijn nooit iemands slaaf geweest – hoe kunt u dan zeggen dat wij bevrijd zullen worden?’ Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: iedereen die zondigt is een slaaf van de zonde. Nu blijft een slaaf niet voor eeuwig in huis, maar de Zoon blijft wel voor eeuwig. Dus wanneer de Zoon u vrij zal maken, zult u werkelijk vrij zijn.
(Johannes 8: 31-36)

Lees hier de mooiste bijbelteksten over herdenken.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡