Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Darren Mulligan (We Are Messengers-zanger) openhartig over geloof en eenzaamheid

14 juni 2019 · Leestijd 2 min

De Ierse band ‘We Are Messengers’ gaf eind mei twee concerten in Nederland. Leadzanger Darren Mulligan, oprichter van de band, is te gast in een nieuwe ‘Holy Hits Special’. Aan Martine van der Spek vertelt hij openhartig over zijn jeugd, angst en eenzaamheid en over de verandering die het geloof in God tot stand bracht.

Mulligan groeide op in het bergachtige Ierland. Als tiener voelde hij zich – ondanks de warmte en liefde van zijn familie – vaak angstig en eenzaam. Zijn fijne jeugd veranderde in een leven waarin hij vreemdging, manipuleerde en veel dronk. “Compleet het tegenovergestelde van wat mijn opvoeding zou veronderstellen. Tot ik op 27-jarige leeftijd Jezus leerde kennen. Toen besefte ik dat ik al die tijd hoop en vreugde miste.”

“Geen betere manier van leven”

Volgens de inmiddels 39-jarige zanger is er geen betere manier om te leven dan met God. “Geloof in God is geen wishful thinking. Het is weten dat wat Hij zegt, waar is. Maar het proces is belangrijk: als je niet weet hoe het is om je gebroken te voelen, weet je ook niet hoe het is om geliefd te zijn. Dus ons verleden, onze fouten en onze heartbreaks zijn een geschenk, omdat het door genade laat zien hoe goed God is.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡