Ga naar submenu Ga naar zoekveld

DAPPER: 19-jarige strijdt voor rechten van christenen in Iran

5 augustus 2019 Leestijd 2 min

Ondanks een gevangenisstraf van zes maanden, blijft de christelijke Fatemeh Mohammadi vechten voor de rechten van haar medechristenen in Iran. Het land staat op plaats 9 van de Ranglijst Christenvervolging.

Fatemeh maakt zich in haar land sterk voor de rechten van christenen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Vorig jaar zat de negentienjarige christen zes maanden in de gevangenis omdat ze deel was van een huiskerk in de hoofdstad Teheran.

Godsdienstvrijheid?

Eerder dit jaar schreef Fatemeh een brief naar de minister van de Inlichtingendiensten in Iran met de boodschap dat hij zich niet houdt aan de wet. In artikel 23 staat namelijk dat niemand mag worden aangevallen vanwege zijn of haar geloof. Bovendien stelt Fatemeh de vraag waarom christenen niet met anderen over hun geloof mogen praten. Moslims zijn namelijk wel vrij om op scholen, universiteiten en andere plaatsen de leer uit de Koran te delen. Daarom strijdt Fatemeh voor veilige plaatsen om met medechristenen van gedachten te kunnen wisselen.

(Gevangenis)straf

Het komt niet vaak voor dat christenen in Iran opkomen voor hun rechten. De kans op een (gevangenis)straf is groot, maar Fatemeh blijft strijden. Iran staat op plaats 9 van de Ranglijst Christenvervolging. Afgelopen jaar werden er wereldwijd 245 miljoen(!) christenen vervolgd om hun geloof. Bid je mee voor deze christenen die hun geloof niet in vrijheid kunnen uiten?

Foto: Fatemeh Mohammadi
Bron: Open Doors, Article18

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕