Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daniëlle: Ik heb niks met het thema van de EO-Jongerendag 2023

24 februari 2023 · Leestijd 2 min

Ik ben alles wat een pionier NIET is. Ik ben een huismus, kat-uit-de-boom-kijker, angsthaas en absoluut geen haantje de voorste. Om heel eerlijk te zijn, sprong ik dus geen gat in de lucht bij de bekendmaking van het thema van de EO-Jongerendag van dit jaar: Pioneers. Want: wat moet ík daar nou mee?

Als ik denk aan ECHTE pioniers, dan moet ik denken aan Nelson Mandela, Rosa Parks, Greta Thunburg. Mensen die geschiedenis schrijven omdat ze een ander geluid durven te laten horen. Dan kijk ik naar mezelf. Welke impact heb ik al gemaakt in de wereld? Hoe heb ik de afgelopen 24 jaar gepionierd? Er komt geen enkel voorbeeld in me op en ik denk al snel: laat dat pionieren maar aan anderen over. Bestaat er ook een functie zoals assistent pionier? Of pionier secretaresse? Dan vul ik die wel in!

Ik vergelijk mezelf vaak met de pioniers van deze wereld: mensen die briljante uitvindingen doen, demonstaties leiden of minister-president worden. Iets wat maar voor een handjevol mensen op deze wereld is weggelegd. Ik vergeet vaak te kijken naar wat in Gods ogen een pionier is:

“Kijk maar eens naar uzelf, vrienden. Naar de mens gesproken zijn er onder u niet vele grote denkers, niet veel invloedrijke en vooraanstaande personen. Toch heeft God u geroepen.” – 1 Korintiërs 1: 26,27

Juist in de Bijbel lees je terug dat God gewone mensen zoals jij en ik gebruikt om te pionieren. Kijk naar de discipelen, koningin Esther, de stotterende Mozes en natuurlijk Jezus zelf. Waren het in eerste instantie machtige of vooraanstaande mensen in de ogen van de wereld? Nee! Maar als je God zijn gang laat gaan in jouw leven, kan hij van ons allemaal een pionier maken. Misschien dat het thema van de EO-Jongerendag toch zo gek nog niet is.

DE EO-JONGERENDAG IS UITVERKOCHT!

DE EO-JONGERENDAG IS UITVERKOCHT!

In een bomvol Ahoy ontdekken we met 15.000 jongeren hoeveel God van ons houdt en hoe we samen de wereld mooier kunnen maken. De tijd is aangebroken om het verschil te maken: om een pionier te zijn!

Een kaartje verkopen/overkopen?

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡