Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daniëlle: Ik ben ijskoud tegen God ❄️

19 december 2023 · Leestijd 3 min

“Het is ijskoud…” Dit iconische lied van Nielson knalt door de speakers, terwijl ik onderweg ben naar mijn werk. IJskoud is een song over een break-up die voor Nielson pijnlijk eindigt. Die pijn werd uiteindelijk een megahit. Niet alleen omdat je de tekst lekker kunt meeblèren, maar omdat mensen zichzelf erin herkennen. We zijn allemaal weleens in de steek gelaten door een goede vriend, een familielid of partner. De warmte die je eerst voor elkaar voelde, is weg. Het is ijskoud.

Als ik heel eerlijk ben, herken ik me niet alleen in het lied, maar zou het ook óver mij kunnen gaan. Ik ben zelf weleens de persoon geweest die iemand in de steek liet. Niet alleen mensen heb ik de cold shoulder gegeven, ook God kent die houding van mij. Op zondagochtend verklaar ik God de liefde door luidkeels te zingen dat ik van Hem houd. Maar zodra het maandag is, negeer ik God. Ik ga door met werken, sporten en chillen, zonder dat ik met Hem praat of aan Hem denk. Totdat de zondag weer aanbreekt.  

Ik weet dat God dan naar mijn leven kijkt en de bekende woorden van Nielson denkt: waarom zou je dat doen?! En als ik op zondagochtend weer braaf in de kerk zit en reflecteer op de afgelopen week, denk ik precies hetzelfde. Weer bid ik of God mij wil vergeven, omdat ik Hem gedurende de week in de kou heb laten staan. Op deze manier heb ik elke zondag in de kerk gezeten. Wekenlang, maandenlang en zelfs jarenlang.

Ik ben zó blij dat God geen Nielson is die een liedje schrijft over mij en mijn slechte gewoonten. God geeft mijn ijskoude ik een sjaal en handschoenen, ook als ik het niet verdien. Dat is iets wat ik de afgelopen weken heb mogen leren door het erover te hebben met vrienden. Toegeven dat alles rondom het geloof me de afgelopen jaren koud liet, luchtte enorm op en gaf de heilige Geest ruimte om de ijspegels rondom mijn hart weg te hakken. Het leven voelt lichter, nu ik weet dat God mij altijd zal uitnodigen bij zijn open haard. Ook als ik ijskoud tegen Hem ben geweest.

BEAM-volger Casey (19) kwam tot geloof dankzij BEAM

Lees ook over:

BEAM-volger Casey (19) kwam tot geloof dankzij BEAM

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡