Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daniëlle: 'Ik ben bang voor 2023...' 😰

3 januari 2023 · Leestijd 2 min

“De allergrootste rem in mijn leven is angst. Angst voor wat anderen van me denken, angst voor het onbekende, angst om te falen en de angst om mezelf enorm voor schut te zetten. Het zorgt ervoor dat ik altijd netjes binnen de lijnen kleur en geen risico’s neem. Als ik me netjes gedraag en niks raars doe, kan niemand iets van me vinden. Als ik geen nieuwe dingen uitprobeer, kan er ook niks foutgaan. Dat is veilig en bekend. Maar is dat ook wat me gelukkig maakt?

In 2022 probeerde ik meer uit mijn schulp te kruipen. Dingen te doen die ik al heel lang uitstelde vanuit angst. Domste voorbeeld ooit: door de wasstraat gaan met mijn auto. In mijn hoofd maakte ik al een lijst met 1001 dingen die fout kunnen gaan als ik door die moordmachine ga in mijn kleine Opel. Maar: I did it! Een kleine stap voor de mens, een grote stap voor Daniëlle. Extra fijn als je de dag erna op je werk komt en Wilke gelijk zegt: ‘Is die super schone auto van jou?!’

Voor het jaar 2023 ben ik dus ook, je raadt het al, bang. Bang omdat ik me heb voorgenomen niet meer bang te zijn. Make sense? Ik wil meer van die kleine overwinningen. Ik ga dus vaker in kerstbomen springen, met een megafoon door de EO rennen, in mijn eentje naar musea, vriendinnen bellen die ik al jaren niet heb gesproken en random mensen complimenten geven. Dan hoop ik dat die rem niet meer helemaal is ingedrukt aan het einde van dit nieuwe jaar."

Doe je mee?

TEKST: @daniellevdbrun

TEST: Ben jij ready voor het nieuwe jaar? 🤩

Lees ook over:

TEST: Ben jij ready voor het nieuwe jaar? 🤩

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡