Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daniëlle heeft 3 echte, 2 half- en 4 stiefbroers en zussen

8 maart 2017 · Leestijd 3 min

Daniëlles (20) ouders zijn op haar achtste gescheiden en een aantal jaar later beiden hertrouwd. Daniëlle heeft nu twee gezinnen, inclusief 3 echte, 4 stief- en 2 halfbroers en zussen. “We zijn altijd met genoeg om te weerwolven,” grapt ze. Binnenkort trouwt Danielle zelf, iets waar ze heel bewust mee omgaat.

“Op het moment dat mijn ouders uit elkaar gingen, gebeurde er nogal veel. Ineens zag ik mijn vader veel minder, we moesten verhuizen midden in de zomer, en ik kwam dus in een nieuwe klas. Dat is best wat voor een achtjarige. Behalve dat ik mijn moeder verdrietig zag, was ik verder niet echt verdrietig. Ik was nog net iets te jong om alles bewust mee te krijgen.” “Ik heb een goede relatie met mijn vader. Mijn broers en zussen, die ouder waren toen het gebeurde, hadden daar meer moeite mee. Zij zijn een poos heel boos op hem geweest en zagen hem wel als hun biologische vader, maar niet als hun papa. Nu gaat dat beter, gelukkig heb ik dat niet gehad.”

Doordat mijn ouders gescheiden zijn ga ik een stuk bewuster met trouwen om

“Het was wennen om twee gezinnen te hebben, maar eigenlijk is het best leuk! Als ik bij mijn moeder ben en alle acht kinderen thuis zijn, is het een enorm kippenhok. Heel gezellig! Ik heb wel geleerd dat je niet met iedereen even goede banden kunt onderhouden. Vroeger wilde ik dat wel. Toch heb ik uiteindelijk net iets meer met mijn biologische broers en zussen. Met hen heb ik toch meer meegemaakt.” Zelf trouwen
“Tweeënhalf jaar geleden stapte ik een stuk bewuster in mijn eigen relatie. Ik heb gezien hoe het fout kan gaan bij mijn ouders. Daar heb ik van geleerd. Mijn ouders pasten achteraf gezien totaal niet bij elkaar. Voordat mijn relatie serieus werd ben ik bij mezelf nagegaan of Gerrit en ik bij elkaar pasten.
Het is gek, doordat mijn ouders zijn gescheiden ga ik een stuk bewuster met trouwen om.” “Op een vreemde manier kan er toch nog iets moois uitkomen dus. Dat vind ik mooi. God kan iets slechts, ombuigen naar iets goeds. Daar ben ik hem dankbaar voor.” 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡