Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Damascus en Hanne de Vries lanceren indrukwekkend nummer

24 juni 2019 Leestijd 2 min

Misschien heb je het nummer al eens gehoord: 'Fight My Battles' van Michael W. Smith bezorgd je ongetwijfeld kippenvel. Des te meer reden voor Damascus en Hanne de Vries op een een supermooie Nederlandse variant van te maken, maar dan m茅t rap en een indrukwekkende videoclip.

Surrounded by you

Bandlid van Damascus, MaddoC, vertelt: "Collegarapper Frenzy liep al jaren met het idee om met Damascus ooit nog eens een bewerking van een bekend worshipnummer te maken. Vorig jaar hoorde ik het nummer Surrounded voor het eerst. Aan de ene kant vond ik het sterk, vanwege het krachtige statement 'This is how I fight my battles' en het daaropvolgende 'It may look like I'm surrounded but I'm surrounded by You'. Anderzijds is er sprake van veel herhaling, en krijg je in de oorspronkelijke versie ook niet echt een antwoord op de vraag uit de openingszin. Vandaar dat het me tof leek om juist aan dat lied meer invulling te geven met onze raps. Die gaan met name over kracht in zwakte; overwinnen door eerst te verliezen."

Al snel waren de bandleden enthousiast over het concept en de rapverses. Toen moest er nog een nieuwe bewerking worden gemaakt.

De videoclip

Rapper Martee: "We wilden hier echt iets speciaals van maken. Vandaar dat we filmmakers Kees-Jan Mulder en Gerbert Floor hebben ingeschakeld. Zij kwamen met een fantastisch idee dat volstrekt onhaalbaar leek: als setting één van de grootste en mooiste kerken van Nederland (de Sint-Jan in Gouda), een koor van 50 man, een belangrijke rol voor een levend lammetje... Op wonderlijke wijze lukte dit allemaal, met de hulp van een jeugdgroep uit Gouda en ontzettend veel vrijwilligers. Dit leidde tot een videoclip vol symboliek en indrukwekkende beelden."

Bekijk snel de hele videoclip hierboven!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕