Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: Voornemen nummer 9 - Start nu met daten!

2 januari 2017 · Leestijd 3 min

Yaaaayyyy 2017!!! Een nieuw moment om je leven weer op orde te maken. Om weer gelukkig te worden en om vanaf zondag echt elke avond de afwas te doen. 2017 wordt wederom een awesome jaar, daar geloof ik stellig in. Waar ik iets minder in geloof, zijn goede voornemens. Goede voornemens zoals 20 kg afvallen. Ik heb namelijk een hekel aan goede voornemens. Waarom? Omdat goede voornemens ons egoïstisch, perfectionistisch en uiteindelijk depressief maken. Oké misschien een beetje overdreven, maar het komt wel in de buurt.

Waar ik nog het minste van hou, is top-10-goede-voornemens-nummer-9. Want wat staat er daar? Het voornemen om verliefd te worden… kots. Je zult maar op oudejaarsdag naar het vuurwerk kijken, en denken: ‘Ah het is echt weer eens tijd voor mij om verliefd te worden. Laten we dat dit jaar gaan doen!’ Toen ik verder zocht op internet, zag ik dat het dé reclamestunt is voor datingsites. “Het populairste voornemen is verliefd worden, dus start nu met daten.” Klinkt goed toch? #not

Verliefdheid moet je niet plannen.

Mensen zijn altijd op zoek naar anderen. En vooral naar relaties. Het is raar als je niet verliefd bent en tegelijk geniet van je leven. Naja, logisch ook wel. Je zal maar single zijn. Dat is al bizar. En dan ook nog eens niemand op het oog, dan is je leven al helemaal eenzaam. Maar als je dus single 2.0 bent, en geniet van je eenzame leven… Dan blijf je nog zeker tien jaar single. En aangezien jij over tien jaar waarschijnlijk dertig bent… blijf jij je hele leven single. Awkward! Tenminste, dat lijkt de maatschappij te zeggen. Ik ben helemaal klaar met deze gedachtekronkels. Hierdoor gaan mensen verlangen naar verliefd worden! Nog niet eens naar een wederhelft, maar echt verliefd worden. Alsof alleen ‘het hebben van een relatie’ jouw leven waardevoller maakt. Verliefdheid moet je niet plannen. Want dan ga je zo haastig op zoek naar een persoon waar je mee kunt daten voor even, dat je je eigen leven vergeet. En als het uiteindelijk dan helemaal niets wordt? Is je jaar dan verpest?  Als jij 2017 awesome wilt maken, moet je je voornemens baseren op God. Hij maakte jou waardevol zoals je bent. Daar heb je geen ander voor nodig. Dus als je je echt iets wilt voornemen, ga dan voor jouw plan met God in je eigen dromen. Met of zonder crush! Anne (18) is een fanatieke fan van de Bijbel maar vooral van Jezus en de mensen om haar heen. Volgend jaar wil ze de wijde wereld in, waar een notitieboekje, Bijbel en pen genoeg zal zijn. En haar knuffel natuurlijk.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡