Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: Jezus, dank u wel

16 april 2017 · Leestijd 2 min

Lieve Jezus,

Bijna 2000 jaar geleden leefde en stierf u voor mij en daar wil ik u voor bedanken!

Dank u wel dat u naar deze aarde kwam, terwijl ik dat in mijn arrogantie nooit aan u zou hebben gevraagd. Dank u wel dat u in mij wilde investeren. U liet in de ruim 30 jaar dat u hier rond liep als levend voorbeeld zien wat échte liefde is. U liet me zien dat ik moed nodig heb om lief te hebben. Dat liefhebben om de ander draait en mij toch ook vervuld. Dat u gebroken mensen niet veroordeelt, maar naar ze luistert en ze waardevol vindt. Dat u mij waardevol vindt.

U werd gepijnigd en u stierf omdat u dit wilde. Door uw dood heeft u niet alleen mijn zonde uitgewist, ook mijn schaamte, onzekerheid en pijn heeft u op zich genomen. Het grootste cadeau is dat u zichzelf aan mij hebt gegeven. Waar ik ook doorheen ga, u bent meer dan mijn omstandigheden en u bent bij mij.

Dank u wel dat u opgestaan bent uit de dood. U bent een held en ik ben trots op u. U liet me zien dat de dood niet het einde is. Sterven is lelijk en pijnlijk, maar door u weet ik dat er meer is. Ik zal ooit sterven, maar net als u ook opstaan waarna ik u eindelijk in uw liefdevolle ogen kan kijken.

Dank u wel dat ik kan zingen in een (digitale) kerk vol met mensen die u kennen. Dat u van me geniet en me aanmoedigt mezelf en anderen lief te hebben. Dat u mij zo waardevol vindt dat u de dood hebt overwonnen om voor mij de weg vrij te maken.⁠

Jezus, dank u wel.⁠

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡