Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: Sorry, voor al mijn haat op (nep)christenen

15 april 2021 · Leestijd 3 min

Bieber is de anti-christ. Met zijn zogenaamd christelijke liedjes probeert hij je weg te houden van het echte geloof. Pas op, trap er niet in! Hel en verdoemenis zullen op je neerdalen. Je kan beter naar mij – een medechristen – luisteren. Ik weet wat God écht van ons wil.

Dit is niet mijn mening, maar wel van veel christenen. In honderden reacties onder BEAM-posts over Bieber wordt gezegd dat hij een ‘nepchristen’ is. Ze vinden hem schijnheilig: zingen over Jezus, maar met zijn tattoos en verleden ‘iets anders uitstralen’. Over die christenen - die het geloof van Bieber neerhalen – heb ik dan weer een mening…

Nepchristenen vind ik dat. Lekker vanuit je luie stoel oordelen dat een ander geen christen is. Waarom kunnen we mede-christenen niet gewoon omarmen?! Als Bieber tegen zijn miljoenen volgers liefdevolle dingen over God roept en zingt, is dat toch prachtig? Kan jij er wel iets van vinden, maar ik zie het jou niet doen met je superzure mening over anderen. Wat je zegt ben je zelf, nepchristen!

Eigenlijk wil ik hier mijn tekst mee eindigen, maar ik besef tijdens het schrijven dat ik dan wéér boos ben. Dat ik - na columns over kerkgang in coronatijd en homoseksualiteit in de kerk - voor de zoveelste keer tegen medechristenen schreeuw dat ze niet deugen. Ik besef dat ik wéér oordeel over (nep)christenen die oordelen. En dat ik dus geen haar beter ben. Ik ben zelf de allergrootste nepchristen.

‘Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen’ (Johannes 8:7) Jezus gaf de beste comment van de afgelopen 2021 jaar. Ik moet eerst naar mijn eigen oogbalk kijken, voordat ik de oogsplinter van de ander bekritiseer. Christen zijn begint namelijk altijd en overal naar hoe God naar mij kijkt. Wie ben ik voor Hem en de wereld?

Wie haat ik, maar hoor ik lief te hebben?

Wie maakt mij woedend, maar moet ik slechts mijn andere wang toekeren?

Wie wil ik wreken, maar behoor ik te vergeven?

Het spijt mij. Voor alle woede. Alle boze woorden. Alle oordelen over jouw gedachten, gedrag en oordelen. Ik vind jou en Justin Bieber supermooie christenen.

Aan jou de vraag of je dat ook van jezelf vindt.

Geschreven door

Bas

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡