Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: Mijn kledingstijl beïnvloedt!

27 februari 2017 · Leestijd 3 min

Grappig dat mensen zo beïnvloed worden door je kleding! Als ik in mijn werkkleding door de winkel loop, spreken mensen me aan. Het vragenuurtje is de hele dag actief. Ben ik klaar met werken en heb ik mijn jas aan, dan is het een ander verhaal. In minder dan vijf minuten ben ik een ander persoon voor de klanten. Nog steeds houd ik deuren voor hen open, zeg ik tegen iedereen gedag. Het heeft alleen een andere betekenis gekregen.

In Kolossenzen 3 heeft Paulus het over de kleding die we aan moeten trekken. Hij legt uit dat wij een nieuw leven leiden doordat Jezus de dood heeft overwonnen. Eerst benoemt hij de dingen die we los hebben gelaten, of moeten laten. En hij geeft ons de opdracht om nieuwe kleding aan te trekken. “Omdat God u heeft uitgekozen, omdat u zijn heiligen bent en hij u liefheeft, moet u zich kleden in innig medeleven, in goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid en geduld. … En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt.”
We krijgen een heel nieuw outfit van God. Gekleed door Hem, kan niet beter toch? Soms is het moeilijk om christen te zijn. Moeilijk om in de praktijk Gods liefde te laten zien. Zeg nou eerlijk, soms zijn ongelovigen beter voor de wereld dan christenen. Het is moeilijk om dan echt het verschil te zijn.
Wat ik leer van deze kledingstijl is dat we het verschil niet altijd zullen zien. Je bent niet altijd beter, aardiger of liever dan je buurman. Maar we hebben wel een andere ontwerper. En deze Ontwerper maakt de kleding bijzonderder. Wij hebben een andere reden om ons te kleden in medeleven, goedheid of geduld. Wat staat er? ‘Omdat God u uitgekozen heeft, omdat Hij u liefheeft…’
Dat is de reden voor ons om te shinen. Niet altijd heel bijzonder of liever dan je buurman. Hetzelfde gedrag, maar met andere kleding aan. Een andere kledingstijl. Want onze Ontwerper heeft de echte Liefde ontworpen. En in Zijn liefde mogen wij ons kleden. Doe dat ook, in alle kleine gewone dingen, dan loop je er het coolst en trendy bij! Anne (al bijna 19 hoor) is blogger en een fanatieke fan van Jezus en de mensen om haar heen. Volgend jaar wil ze de wijde wereld in, waar een notitieboekje, Bijbel en pen genoeg zal zijn. En haar knuffel natuurlijk.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡