Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: 'Jezus is mijn grootste fan!'

20 december 2022 · Leestijd 3 min

Stel je voor: je bent enorm fan van Harry Styles. Je droomt je hele leven al om hem eens in het echt te zien. In Nederland is er één specifieke fanclub waar jij al jaren dolgraag lid van zou willen worden, maar jij hebt niet de juiste boeken gelezen om bij die fanclub te horen. Je hebt een tussenjaar en je probeert jezelf bezig te houden, maar toch kan je maar niet stoppen met dromen over Harry Styles en hoe je hem kan bewonderen. Maar dan… op een saaie donderdagmiddag krijg je ineens een berichtje van die ene fanclub: ze nodigen je uit om op gesprek te komen!

Laat dit mij nou precies zijn overkomen. Alleen zijn in dit geval de boeken mijn opleiding, de fanclub is BEAM en Harry Styles is Jezus, al zullen tieners wereldwijd die laatste vergelijking soms serieuzer nemen dan nodig is. Toch betekent dit dus dat ik nu mag gaan werken voor Jezus’ grootste fanclub in Nederland: BEAM!

Ik voel me soms erg onzeker over mijn toekomst. Kies ik wel de juiste opleiding, past dit baantje wel bij mij, ga ik wel naar de juiste kerk? Deze vragen dwalen lang rond in mijn hoofd en kosten me veel energie. Toch heb ik ontdekt dat je zorgen maken een grote verspilling van energie is! En dit is waarom.

Wij als mensen denken dat we het grootste deel van ons leven zelf in de hand hebben. Vaak denk ik precies hetzelfde: ik volgde braaf de norm van studeren, stagelopen, vervolgstudie, werken. Gelukkig ervaar ik vaak dat ik die norm helemaal niet hoef te volgen. Je kan op talloze manieren bereiken waar je wil komen; er leiden heel veel wegen naar Rome! Wat ik je graag mee wil geven is dat je je niet onzeker hoeft te voelen over de toekomst. In de bijbel zijn er ook meer dan genoeg voorbeelden van onzekere figuren. Weet je wat Gods reactie daarop is?“Ik ben degene die er altijd is, en Ik zal er altijd zijn.” Ik vergeet vaak dat ik het niet alleen hoef te doen, maar God herinnert mij er nog vaker aan dat Hij samen met mij het avontuur aan wil gaan!

Ik mag de komende tijd bij BEAM mijn uiterste best doen om te laten zien dat ik fan ben van Jezus. Ik spreek graag deze bemoediging over jou uit: je hoeft het nu niet alleen te doen, en je zult het ook nooit alleen hoeven doen. Het geeft niet op wat voor manier je fan bent van Jezus. Hij zal altijd jouw grootste fan zijn!

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡