Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: “Ik bedacht Pic Me en schaam me”

16 februari 2018 · Leestijd 4 min

Bij BEAM werken is ontzettend leuk. Ik houd van jongeren en vind het fantastisch dat BEAM samenbrengt, inspireert en bemoedigt. LOVE IT. Toch zit me de laatste tijd iets dwars. En dat heeft alles te maken met het beeld dat BEAM schetst van single zijn.

Ik baal ervan dat deze maatschappij het idee geeft dat je leven pas begint nadat je een romantische relatie hebt. Single zijn wordt gezien als een beperking, of zoals mijn collega Charlotte briljant verwoordde: ‘Een Groot Probleem’. Rustig single zijn is er niet bij, nee er moet worden geflirt, gedate en gezoend want voor je het weet heeft iedereen in je vriendengroep een leuke relatie, behalve jij. En BEAM? BEAM doet regelmatig vrolijk mee aan deze beeldvorming.

We hebben Pic Me. Een rubriek waar singles tussen de 15 en 24 jaar zichzelf voorstellen aan de hand van foto’s en een leuke beschrijving waarna wij als BEAM heel christelijk Nederland oproepen bij interesse berichtjes te sturen.
Ook organiseerden we deze Valentijn en op de afgelopen EO-Jongerendag speeddate evenementen waar iedereen welkom was, want daten en relaties zijn toch wel heel leuk en daar helpen we jullie graag een handje mee.

Jullie mogen best weten: Pic Me wordt ontzettend vaak aangeklikt

Op zich is hier niets mee. Samen met mijn collega’s bedenk ik deze dingen en jullie mogen best weten: de rubriek Pic Me wordt ontzettend vaak aangeklikt en de vraag die ons het meest wordt gesteld is of we weer gaan speeddaten tijdens de EO-Jongerendag. De doelgroep spreken we op deze manier blijkbaar aan en onze site wordt lekker vaak bekeken. MAAR TOCH. Is dit wat ik jongeren wil meegeven? Dat je op zoek moet naar een relatie EN SNEL OOK?

Gedoemd te mislukken
In de zomer ga ik al jaren mee als leiding met een groep tieners die zingend en dansend op tour gaat door Europa. ’s Avond of onderweg in de busjes hebben we goede gesprekken. Weet je wat ik ontdekt heb? De grootste angst van 13 en 14-jarige meisjes is: alleen blijven. Geen vriendje hebben. Niemand met wie ze hand in hand kunnen lopen met Valentijn. Dit vind ik op z’n zachtst gezegd zorgwekkend. Een romantische relatie aangaan omdat je niet alleen wilt overblijven, is een relatie die gedoemd is te mislukken. Overal om me heen zie ik het aan de lopende band misgaan. Jongeren die zichzelf niet leuk en mooi vinden, zijn bang om alleen te blijven en nemen genoegen met relaties die niet opbouwend, veilig en liefdevol zijn. Ik schaam me kapot dat ik met BEAM lang niet altijd tegengeluid laat horen en soms zelfs aanmoedig zo’n ‘ik neem hier maar genoegen mee – relatie’ aan te gaan.

Sorry.

BELANGRIJKE INFORMATIE
Het tegengeluid. Hier komt het dan: God gebruikt jou in zijn koninkrijk. Je zit als single niet in een wachtkamer totdat je levenspartner voorbij huppelt en een romantische relatie is niet je bestemming. Je bestemming is leven voor God. En laat ik eens wat geks zeggen: Dit kan 100% als je single bent. Het spijt me dat we door Pic Me, speeddates en liefdesverhalen soms doen alsof dit niet zo is. Pic Me is leuk, speeddaten is spannend (en awkward) en liefdesverhalen zijn prachtig, maar jij als single bent meer dan genoeg. Je bent niet beter en niet slechter dan datende, verliefde, verloofde, getrouwde of gescheiden stelletjes. Leef voor Hem en je bestemming is bereikt.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡