Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: God moet bukken als hij binnen wil komen

25 juni 2017 · Leestijd 3 min

'Mam, wanneer was ik zindelijk?'. Mijn moeder kijkt op, er verschijnt een grote lach op haar gezicht. 'Dat ga ik gelijk opzoeken!' Allebei weten we dat ze dit perfect uit haar hoofd weet, ze houdt gewoon ontzettend veel van mijn geboorteboekje. De meest gênante anekdotes en liefste verhaaltjes komen dan naar boven. Die verhalen doen me iedere keer weer beseffen dat ze echt van mij houdt.

Een van onze favorieten is de uitspraak die ik deed toen ik vijfenhalf haar oud was: “De Here God moet toch bukken als Hij door de deur gaat? Want de deur is laag en Hij is heel groot.”
Het deed me denken aan het gesprek dat Jezus met zijn discipelen had. Op een moment kwamen de leerlingen naar Jezus toe en vroegen Hem: "Wie is de grootste in het Koninkrijk van de hemel?" Ha, daar had de 5-jarige ik wel een kant-en-klaar antwoord op: “God is natuurlijk de grootste en daarom moet hij bukken om door de deur te kunnen.” Ze vervolgde haar gloriemoment met een verhaaltje over mij toen ik net 4 was. Het licht was uit en mijn vader was met de elektriciteit bezig. Plotseling floepten de lampen weer aan. Ik zei, “Waar komt al dat licht vandaan? Is er een engel?” Zo'n lief kind als ik was, riep Jezus als antwoord op Zijn leerlingen naar Zich toe. Hij zette het kind midden in de kring en zei: "Luister goed! Ik zeg jullie: als jullie niet veranderen en gaan geloven als een kind, zullen jullie het Koninkrijk van God niet kunnen binnengaan. Mensen die net zo willen zijn als een kind, zijn de belangrijkste mensen in het Koninkrijk van God.'' Geloven als een kind. Hoe moet ik nu geloven als een kind? Moet ik denken dat God niet door de deur past? Nee, ik denk dat geloven als een kind betekent dat je gelooft dat God überhaupt binnen wilt komen! Daar twijfelde ik vroeger geen seconde aan. Ik betwijfelde alleen hoe Hij het deed als Hij zo groot was, maar dat Hij het deed, wist ik zeker. Nu vind ik dat moeilijker. Vaak denk ik dat God niet komt als ik tot hem bid. Toch geeft het hoop dat Jezus zegt dat we mogen geloven als een kind. Dat betekent dat de kleine ik, het bij het juiste eind had en dat God altijd wilt komen! Ook als Hij dan moet bukken. Joy (18) deed dit jaar examen en is dol op kinderen, schilderen en zingen.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡