Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: Geen tijd voor God

26 november 2018 · Leestijd 2 min

Heb ik nog een momentje over? Eigenlijk niet! School tot half 4, bijbaantje op zaterdagochtend, cadeautjes kopen voor Sinterklaas. Nee, sorry, vandaag ben ik volgeboekt en heb even geen tijd voor U. Misschien dat ik morgen nog wel een gaatje heb…

Ik kom er tegenwoordig steeds vaker achter: doordat ik te veel afleidingen heb en te weinig rustmomentjes, heb ik geen tijd voor God…

Toen ik nog op de basisschool zat had ik het véél minder druk. Naast mijn avonturen bij het buitenspelen en tijdens mijn wandelingetje naar school, was ik vaker met God bezig. Behalve de kerk en club, las ik ’s avonds nog weleens uit een Bijbels dagboek of uit de Bijbel. “Ik ga slapen ik ben moe!” was mijn gebedje voor het slapengaan en nu vergeet ik Hem weleens te danken voor de nieuwe dag die ik weer kreeg.

DRUK DRUK DRUK

Het zijn geen goede argumenten, ik weet het. Druk, druk, druk! Ik moet gewoon toegeven dat ik er soms geen zin in heb! Als ik doodmoe naar bed ga, kost een gebed me vaak moeite. En de mensen die op mijn gebedslijst staan komen ook nooit allemaal aan bod. Soms schrik ik weleens wakker en dan denk ik: bij wie was ik ook alweer gebleven?

In vergelijking met vroeger gaat het Bijbellezen ook niet meer zo vlotjes. Dan begin ik met een nieuw Bijbelgedeelte en kan ik me voor geen meter concentreren. De volgende avond doe ik weer een poging en heb ik niet eens door dat ik hetzelfde stuk lees als gisteren.

Wakker schudden

Sorry God, ik wil vragen of U me wilt vergeven. Soms heb ik het gewoon te druk en staat mijn agenda weer vol… Geen tijd voor U? Daar moet ik wat aan gaan doen!

Hè, bah! Weer een belofte die ik waarschijnlijk niet waar kan maken, maar ik ga het wel proberen! In plaats van appen met vrienden, wil ik mijn Bijbel app goed gaan gebruiken. En in 2019 wil ik geen één moment hebben waarop ik geen tijd heb voor U!

En als ik dan weer eens in slaap val, wilt U me dan wakker schudden?

Artikelen lezen die met de Bijbel te maken hebben? Cool. KLIK HIER!

Geschreven door

Wessel

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡