Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: De trein in Trutjeshoek

2 juni 2021 · Leestijd 3 min

Voor het eerst in mijn leven mag ik de intro van het BEAM Magazine schrijven. Wat een eer! Ik wil een aantal mensen bedanken…. MAM! Kijk! Ik sta in een MAGAZINE! En ik schrijf! Zie je wel dat ik het zou redden zonder diploma!!!

Oké, ter zake: Ik heb dit al weken in mijn agenda staan: ‘intro BEAM Magazine schrijven’. Eerlijk gezegd heb ik het ook al een paar keer verzet. Het was eerst dinsdag om 11.00 uur, daarna woensdagmiddag. Ah, het wordt toch volgende week…

Deze taak staat, net zoals al mijn afspraken, met militaire precisie gepland in mijn agenda.

Op dit tijdstip ga ik sporten (bijna nooit, hoor), dan zie ik die vriend, dan ga ik langs bij mijn moeder, dan moet ik die video af hebben, dan moet ik naar de BEAM Kerkdienst… Mijn hele leven is een soort Tetris van in elkaar passende afspraken en ik plan ver vooruit: “He, zullen we een keer wat drinken?” “Ja leuk, hoe zit jij in oktober 2145?” (of ligt het aan mij dat meisjes dit vroeger altijd tegen me zeiden?)

Het gekke is dat mijn hele online leven totaal niet gepland is. Zonder dat ik het vooraf besluit, zit ik elke dag uren op Instagram, YouTube, TikTok, Whatsapp en BEAM.nl (dat laatste moest ik schrijven van mijn baas). Iedere dag zit ik gemiddeld 5 uur op mijn telefoon en ik doe eigenlijk helemaal niks. Beetje scrollen, beetje kijken, beetje lachen, beetje liken.

Is dat erg? Nou niet per se. Opvallend is wel dat ik mijn offline leven onder controle heb, maar dat erop lijkt dat het online leven mij onder controle heeft. Soms wil ik even opzoeken hoelang je spaghetti moet koken en zit ik 250 minuten later naar een YouTube-video te kijken van een spoorwegovergang in Trutjeshoek (bestaat echt!1!!).

Ja, ik houd van online zijn. Het brengt me, zeker in deze coronatijd, in contact met mijn vrienden, het inspireert me, het vermaakt me. Mijn grote probleem – en misschien ook wel dat van jou – is dat mijn online en offline leven compleet uit balans zijn.

Daarom dit BEAM Magazine! In deze editie leer jij meer over het vinden van balans, maar ook over de mooie en grappige kanten van het internet. <3

Dus, kom op! Leg je telefoon weg. Online wacht wel even. Laten we lekker offline lezen.

En als we een beetje opschieten zijn we net op tijd klaar voor de volgende trein in Trutjeshoek.

Dit artikel komt uit het nieuwste BEAM Magazine. Ben je benieuwd naar alle mooie verhalen? Vraag hier een gratis proefexemplaar aan!

Geschreven door

Joram

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡