Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: Ben ik eenzaam zonder vriend?

16 februari 2017 · Leestijd 3 min

Dit is speciaal voor alle mensen die GEEN relatie hebben en daar (stiekem) NIET zo blij mee zijn: Je hebt nog nooit een vriend of vriendin gehad en zou dat graag willen. Je hebt wel één of meer relaties gehad maar die zijn allemaal mislukt. Je hebt net een relatie achter de rug, en voelt je nu extra alleen omdat je weet hoe het is. Je bent ongewenst vrijgezel...

Het niet hebben van een partner terwijl je dat wel wil kan je soms flink eenzaam doen voelen. Is er een goede remedie tegen dat gevoel? Geen idee. Veel mensen zeggen bemoedigende dingen tegen je als vrijgezel. “Ach joh, een relatie hebben is ook niet alles.” Of “Jouw tijd komt echt nog wel.” Superlief en goed bedoeld, maar zelfs al weet je zélf dat het waar is, neemt het niet altijd je eenzame gevoel weg. Het gevoel dat je iemand aan je zijde mist, je maatje, degene van wie je houdt en die van jou houdt. Ik zal je niet vermoeien met zulke goedbedoelde uitspraken. 

Ik weet niet wie je bent en wat je verhaal is, maar het kan zijn dat je het soms moeilijk hebt met je eenzame gevoel. Het kan zijn dat je best een partner zou willen, maar ook tevreden bent zonder. Ik kan je niet aan de liefde helpen, maar ik kan je wel proberen te bemoedigen op dit moment. Daarom wil ik een paar dingen tegen je zeggen. Ik weet hoe die eenzaamheid voelt van het missen van een vriend, een maatje, een geliefde. Veel belangrijker nog: ik denk dat God het allang weet. Hij zag je op het moment dat je je eenzaam voelde, je misschien afvroeg of er ooit iemand was die je écht zal zag staan. Hij zag je toen dat gevoel minder was of werd. De God van het universum snapt je.

Leer hoe de liefde in elkaar zit en hoe het werkt.

Je bent vrijgezel en uniek

Iedereen draagt geheimen met zich mee die niemand ooit helemaal kan ontrafelen, maar die superspannend, interessant en de moeite waard zijn. Anders gezegd: je bent uniek! Stel je eens even al je goede vrienden en vriendinnen voor; ze lijken in bepaalde opzichten misschien best wel op elkaar, en toch zijn ze allemaal weer totaal verschillend. Herken je dit? Die verschillen maken mensen interessant en boeiend. Precies hetzelfde geldt voor jou: soms ben je voor anderen een mysterie, je bent interessant, boeiend en de moeite waard.

Dit geldt bij uitstek op het gebied van de liefde. Je bent uniek en om die reden aantrekkelijk. Lees en praat over de liefde. Leer van Jezus. Jezus is liefde, de pure en volmaakte variant. Leer hoe de liefde in elkaar zit en hoe het werkt. Lees in de brieven van Paulus over relaties. De eerste Korinthebrief en de brief aan de Kolossenzen kunnen je hele wijze adviezen geven over hoe je in relaties met elkaar om kunt gaan. Zó wijs dat sommige mensen de wijsheid van deze inzichten pas ontdekten toen het al te laat was. Lees, leer, maar geniet ook van jezelf en van hoe het nu is. Weetje: relaties zijn ook niet alles hoor…

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡