Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: #awkward, ik ben single

23 september 2016 · Leestijd 3 min

“Mijn grootste angst is dat ik nooit een vriendje krijg. Bijna iedereen in mijn klas heeft al een keer een relatie gehad. Ik niet. Waarschijnlijk blijf ik altijd alleen.” Het meisje dat me dit vertelt is 14 jaar. Terwijl ze deze woorden uitspreekt, besef ik weer hoe ontzettend frustrerend ik deze maatschappij soms vind.

Netflixseries draaien om relaties en de overdreven drama die hier bij hoort. Dit resulteert in tantes die op elke verjaardag vragen of ik nog steeds geen vriendje heb tot Facebook die me elke dag weer een nieuw ontstane romantische relatie laat zien van mensen die ik niet eens echt ken. Ik zit hier single te zijn en vraag me af: Waarom doen we allemaal alsof het krijgen van een relatie het toppunt van het leven is?

Single zijn is gewoon even doorbijten
De wereld probeert me elke dag weer met het gevoel te overspoelen dat ik zielig ben. Single zijn wordt neergezet als een fase waar je gewoon even doorheen moet bijten, even volhouden tot de ellende over is. Hoe korter deze periode duurt des te beter het is. Je mist iets als je geen relatie hebt, er is een leegte. Dit schreeuwt de wereld naar mij en ook naar jou, elke dag weer.

Nou wereld, luister eens: Ik doe er niet meer aan mee. Ik ben er klaar mee. Kap ook alsjeblieft met meisjes van 14 laten geloven dat ze een vriendje nodig hebben om gelukkig te zijn en stop met jongens vertellen dat ze het pas voor elkaar hebben als ze iemand hun vriendinnetje mogen noemen. Wat een onzin. Een relatie is soms hartstikke moeilijk en uiteindelijk blijkt je vriendje of vriendinnetje helemaal niet zo’n goede ‘leegteopvuller’ te zijn. Het is geen eerlijk beeld dat een relatie je compleet maakt. Ik ken maar één echte ‘leegteopvuller’ en dat is God. Dat vertelt de wereld me dan weer niet, maar dat is wat God me belooft en wat ik zelf ook vaak – nee, niet altijd – ervaar.

God made me sexy
Tuurlijk hoop ik op een dag iemand tegen het lijf te lopen die me doet lachen en die ik vertrouw. Tuurlijk wil ik geknuffeld en gezoend worden en natuurlijk wil ik op een dag die veel te dure witte jurk aan. Maar niet omdat deze persoon me compleet gaat maken en niet omdat ik zonder iemand aan mijn zijde zielig ben of leeg. Ik geloof dat God relaties heeft bedacht en dat het prachtig is, maar mensen, alsjeblieft, doe niet zo panisch. Singles, laat je niet gek maken! Als je weer eens onder druk wordt gezet door wie of wat dan ook, quote dan zangeres Tori Kelly en schreeuw lekker terug: “God made me sexy and I don’t care if only I know!!” 

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡