Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: 23 september gaan we allemaal dood

25 augustus 2017 · Leestijd 3 min

Je hebt het misschien al meerdere keren voorbij zien of horen komen: 23 september 2017 is het eind van de wereld. Ik dacht, laat ik het nog een keer benadrukken. Het zou jammer zijn als je niet voorbereid bent op de belangrijkste dag van je eindige leven..

In Openbaringen - het laatste en misschien ook wel meest mysterieuze boek van de Bijbel – staat het volgende: “En er verscheen in de hemel een indrukwekkend teken: een vrouw, bekleed met de zon, met de maan onder haar voeten en een krans van twaalf sterren op haar hoofd.”  Ik zou mezelf en jou nu graag dé perfecte uitleg geven van bovenstaand vers - en alle andere verzen eromheen -, maar dat kan ik niet. Ook mensen die de Bijbel al langer bestuderen dan dat ik überhaupt leef, zijn het er absoluut niet over eens. De een zegt dat deze twaalf sterren wijzen op de samenstand van vier planeten, negen sterren, de maan en de zon op 23 september. Volgens anderen verschijnt dit teken de 23e alleen boven Jeruzalem, wat natuurlijk best bijzonder zou zijn. En ik? Ik heb geen idee en ben allang blij als ik niet verdwaal op Utrecht Centraal.

Als ik naar Jezus kijk, deed hij geen moeilijke berekeningen of bizarre wiskundesommen. Hij hield het juist best simpel en vatte zelfs de wet samen voor de mensen die dat handig vinden: ‘Heb God lief boven alles en je naaste als jezelf.’ Een simpele opdracht, maar niet makkelijk. Ik ben al mijn hele leven bezig en ga nog steeds elke dag de fout in. Ik ben er dusdanig druk mee dat het me helemaal niet was opgevallen dat al die planeten en sterren blijkbaar op een rijtje staan de 23e.

Even heel eerlijk: Ergens schaam ik me voor ‘christengekkies’ die naar grote media stappen en verkondigen dat het eind van de wereld eraan komt. Ik bedoel, die voorspellingen hebben tot nu toe niet echt goed uitgepakt. Ik zat er helemaal klaar voor 21 december 2012, maar het was een bijzonder normale vrijdag en de aardbol draaide rustig door. Aan de andere kant ben ik soms stiekem jaloers op ‘christengekkies’. Ik vergeet namelijk regelmatig dat Jezus elk moment terug kan komen. Ik zie het helemaal gebeuren dat ik zo druk ben met mijn weekplanning, dat ik pas merk dat Jezus terugkomt als de engel van God naast me staat en eens flink met die bazuin in mijn oor tettert. Daar hebben de gekkies waar ik me voor schaam geen last van, zij kunnen niet wachten.

Punt is dat ik het niet weet. Het lijkt me sterk dat Jezus 23 september terugkomt, maar het herinnert me wel aan het feit dát Hij elk moment terug kan komen. En ergens is het niet eens een dom idee om de komende maand te leven alsof het de laatste is, want terugkomen gaat Hij toch een keer.

En jij? Zit jij op het puntje van je stoel de 23e of nah?

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡