Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijbelstudies via het nieuwe, populaire platform Clubhouse: zo ziet dat eruit

19 februari 2021 · Leestijd 3 min

“Ik heb de afgelopen dagen via Clubhouse meer mensen ontmoet dan in heel 2020”, vertelt een gebruiker van de nieuwe app in het Parool. Het Nederlands Dagblad schreef een artikel over de mogelijkheden die deze app biedt voor kerken in coronatijd.

Clubhouse voelt net alsof je naar een podcast luistert. Het verschil is dat het een live gesprek is en er interactie mogelijk is tussen jou en de sprekers. Als je de app opent krijg je op basis van jouw interesses en de mensen die je volgt verschillende ‘rooms’ te zien en het onderwerp waar ze over praten. Zie je iets dat je leuk vindt, dan kun je gewoon aansluiten bij het gesprek of in stilte luisteren naar wat er gezegd wordt. Zit er niks tussen, dan begin je gewoon zelf een room!

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Op Clubhouse draait het om audio, en dit is heel bewust gedaan. Doordat je elkaar alleen hoort en niet ziet, is het voor veel mensen makkelijk om de diepte in te gaan en zichzelf te zijn. Hier dus geen irritante leraren die vragen of iedereen zijn camera even aan wil zetten terwijl jij je teennagels aan het knippen bent.

Kerk & Clubhouse?!

Nu de app steeds meer gebruikt wordt in Nederland, begint het ook voor kerken interessant te worden. Denk aan catechisatie, bijbelclubjes of kringen via Clubhouse. Dit kun je doen in rooms waar alleen mensen in kunnen die uitgenodigd zijn. Als je een open room maakt waarbij iedereen kan aansluiten, biedt dit kansen om het geloof bij gebruikers van Clubhouse te brengen die daar geïnteresseerd in zijn.

Maarrrr...

Er zitten wel twee addertjes onder het gras: je kunt alleen een account aanmaken op de app, wanneer je door een andere gebruiken wordt uitgenodigd, en je moet een IPhone of IPad hebben. Ga dus snel in je omgeving op zoek naar mensen die jou kunnen toevoegen, leen de IPad van je broertje en join the conversation.

BRON: Nederlands Dagblad

Heb je nog geen Clubhouse, maar wel zin om wat inspirerende dingen te horen? Luister dan eens naar de podcast van BEAM tijdens een lawa (lange wandeling), het douchen of als je Netflix hebt uitgespeeld. 

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡