Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Claudia: "Wanneer worden mijn problemen minder?"

27 februari 2019 · Leestijd 3 min

Claudia (15) was boos op God. Eerst overleed haar baby neefje, daarna overleed haar broer. En alsof dat niet genoeg was, kreeg haar moeder kanker en heeft ze nog maar drie maanden te leven. “Alles wat Hij geeft is heel mooi, maar helaas horen er ook nare dingen bij.”

Je was boos op God, waarom?

“In 2016 werd de vriendin van mijn broer zwanger. Helaas overleed mijn neefje in haar buik. Een half jaar nadat dit gebeurd was, kocht mijn broer een motor. Een tijdje later kreeg hij een dodelijk motorongeluk. Ik kon niet begrijpen hoe dit kon gebeuren. Ik wist niet waarom dit moest gebeuren. Hierdoor werd ik boos op God."

Ik keek dan naar de lucht en praatte tegen God

"In het begin dacht ik: eerst mijn neefje en nu ook nog mijn broer. Ik wist dat mijn broer nu op een goede plek was, maar waarom moest dit gebeuren? Telkens als ik boos was ging ik het bos in om samen met mijn hond ergens rustig te zitten. Ik keek dan naar de lucht en praatte tegen God. ‘Wanneer worden mijn problemen minder?’ Alles wat ik voelde zei ik tegen God. Op een dag keek ik om me heen en besefte ik dat God de wereld en de natuur heeft gemaakt. Alles wat Hij ons geeft is heel mooi, maar er horen soms ook nare dingen bij.”

Loslaten

“Ik heb aan mijn tante verteld dat ik boos op God was. Ze zei dat het niet erg is om boos te zijn op God, iedereen is dat weleens. Ze vertelde ook dat ik moest proberen om het los te laten, dit is toen wel gelukt. Ik vind het soms nog wel lastig. Ik ben niet perse boos, maar vind het nog wel lastig. Vooral als ik ’s avonds in bed lig, denk ik erover na.

In mei 2017 kreeg mijn moeder te horen dat ze kanker heeft. Na alles wat al gebeurd was, was dit een klap voor mij. Afgelopen december hoorden we dat de kanker nu ook in haar hersenen zit. Ze zeiden dat mijn moeder nog maar 3 maanden te leven heeft. Nu was ik niet boos, maar vraag mij vooral af waarom. Ik merk aan mijn moeder dat ze door God geholpen wordt, dit geeft mij ook rust.” 

Ben jij ook boos op God (geweest)? Stuur ons een bericht met waarom jij boos bent. Instagram / Facebook (EOBEAM) of Whatsapp (06-83673700). Lees hier het verhaal van Alies, ze is boos op God vanwege haar slaapprobleem.

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡