Ga naar submenu Ga naar zoekveld

ChristenUnie stelt kamervragen door Code Rood-actie!

21 april 2020 · Leestijd 3 min

BEAM en het Leger des Heils zetten zich deze week in voor mensen die werken in de prostitutie. Tijdens de dagelijkse livestream sprak Wilke met Stieneke van der Graaf. Zij is Tweede Kamerlid voor de Christenunie en wil vragen stellen aan de regering naar aanleiding van onze Code Rood-actie. “Ik vind dat de regering te weinig doet voor mensen in de prostitutie. Ik vind het terecht dat BEAM hier zoveel aandacht aan besteedt en wil dat aan de regering laten zien.”

Stieneke van der Graaf is lid van de Tweede Kamer namens de Christenunie. Ze wil zich hard maken voor de mensen in de prostitutie. “Het is verschrikkelijk om te zien dat deze mannen en vrouwen gedwongen worden om in onveilige situaties door te werken. Normaal gesproken is de werkomgeving al vaak heel gevaarlijk. Ik ben met hulpverleners op pad gegaan en weet hoe de omstandigheden zijn. Er werken mensen die in een hele kwetsbare positie zitten. Ik wil hen heel graag een kans bieden om uit de prostitutie te stappen en daar verdienen ze alle steun bij.”

Hulp om uit de prostitutie te komen

“Ik vind de actie van BEAM fantastisch en ik krijg de indruk dat jullie al een vliegende start hebben gemaakt. Hierdoor kan het Leger des Heils veel goede dingen doen. Zo steunt jullie actie ook het Overweeghuis in Groningen. Dat is een plek waar vrouwen in de prostitutie tot rust kunnen komen en waar ze kunnen nadenken over hun toekomst. Dit soort projecten zijn heel belangrijk, want de mannen en vrouwen die uit de prostitutie willen stappen doen dit niet van de één op andere dag. In dit Overweeghuis zijn mensen te vinden die ze daar bij kunnen helpen. De Code Rood-actie helpt onder andere het Overweeghuis om hiermee door te gaan en dat vind ik geweldig!”

Bordeelhouders krijgen wel steun van de overheid, maar de mensen in de prostitutie niet

“De Tweede Kamer kan natuurlijk niet altijd debatteren met de regering, maar we moeten de regering wel controleren. Eén van de mogelijkheden die ik dan heb, is het stellen van een Kamervraag. Dit doe ik door de ministers die verantwoordelijk zijn te mailen. Ik vind dat het kabinet op dit moment te weinig doet voor de mensen in de prostitutie en dat wil ik aankaarten. Ik vind het namelijk heel gek dat de regering, door middel van de steunmaatregelen, wel geld geeft aan de bordeelhouders, maar geen geld geeft aan de mensen in de prostitutie. Ik vind dat de overheid hierin een zorgplicht heeft en ook deze kwetsbare mensen moet helpen. Ik wil de regering laten weten dat BEAM zich wel inzet voor mannen en vrouwen in de prostitutie en dat zij dat ook moeten doen.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vanaf maandag 20 april staat BEAM in het teken van Code Rood. Samen met jou halen we geld op voor mensen in de prostitutie. Hierdoor kan Het Leger des Heils deze mensen voorzien van de eerste levensbehoeften zoals maaltijden en onderdak. Meer weten? Klik hier!

Foto: Anne Paul Roukema

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡