Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Christenen starten petitie tegen Halloween: "Geen dood en verderf in Zoetermeer"

9 oktober 2018 Leestijd 2 min

Zoetermeer noemt zichzelf ook wel 'de Halloweenstad' van Nederland. Ze hebben een Halloween Walk, een Halloween Circus en Trick or Treat. De petitie tegen Halloween komt van een aantal leden van een pinkstergemeente in Zoetermeer: "Bescherm onze kinderen tegen angst en het verheerlijken van dood en verderf."

Initiatiefnemer Ben Besuijen (34) zegt tegen het Reformatorisch Dagblad: "Ik ben tegen het verheerlijken van geweld bij Halloween. Terwijl er al zo veel ellende in de wereld is."

De organisatie van de Halloweenfeesten in Zoetermeer vertelt aan Editie NL. "Het is overgewaaid uit Amerika en het is inmiddels in Nederland en Europa ook echt een fenomeen", legt Mark Merckens van DN Leisure uit. "We organiseren het al jaren en er komen 30 tot 40 duizend bezoekers op af. Wat ons betreft gaat dat ook dit jaar weer gebeuren. Deze petitie is uit geloofsovertuiging gestart, en ik kan dat niet begrijpen. Maar we moeten er wel respect voor hebben."

"Uiteraard kunnen ook niet-christenen de petitie ondertekenen", verduidelijkt Besuijen. "Ik zet mijn vraagtekens waarom een vredige stad als Zoetermeer de ruimte geeft voor het verheerlijken van dood en verderf."

We krijgen veel wisselende reacties bij BEAM. Wat vind jij van Halloween? Laat het ons weten via WhatsApp ( of op Facebook!

Lees nu: Dit is de andere kant van Halloween

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕