Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Christenen, neem deze serie met een korreltje zout”

1 november 2018 · Leestijd 2 min

Niets zo goed als een goed boek, een bingewatch-waardige serie of een album waarbij je compleet kan wegdromen. Die zeldzame momenten dat de BEAM-redactie niet aan het werk is – haha grapje –, zitten wij ook klaar voor onze favorieten. Deze keer drie Netflix-series die je gezien moét hebben.

Atypical

Kun je een relatie hebben als je autisme hebt? De autistische Sam maakt er zijn levenswerk van om dit te ontdekken en dat is supercute. Intussen wordt hij verliefd op zijn psychiater, krijgt onlogisch advies van zijn collega en wordt op hilarische en aandoenlijke wijze belachelijk gemaakt door zijn zus Casey. Mocht je zin hebben om een serie te kijken mét diepgang maar waar je weinig herseninhoud voor hoeft te benutten? KIJK DIT! Lachwekkend, ontroerend en gewoon vet goed gemaakt!

The Good Place

Eén tip: neem als christen alles in deze serie met een korreltje zout, een beetje lachen is nooit verkeerd. In The Good Place beland Eleanor, samen met drie anderen, na haar dood in – de naam zegt het al – ‘the good place’; de hemel dus. De vraag is alleen: waarom? Eleanor is in haar leven alleen maar supergemeen tegen iedereen geweest en heeft nooit goede daden verricht.

Ze weet dat ze geen plek in de hemel verdiend, maar houdt zich wijselijk stil. Met een paar gekke plottwists (die ik niet kan vertellen want spoiler) kijkt deze serie supermakkelijk weg. Gewoon echt vermakelijk!

The Bridge

Goed, twee simpele series besproken, nu iets serieuzer. Maar óók in deze Deense detective komt autisme voor (of een vorm daarvan). Saga is dan misschien sociaal niet zo handig, op werkgebied is ze een genie. Haar samenwerking met Martin verandert langzaam in een vriendschap waardoor Saga haar gevoelige kant laat zien – en waardoor jij sowieso een traantje wegpinkt. Ik kan het helemaal gaan uitleggen, maar het komt ongeveer hierop neer: ga nú kijken! Wat doe je hier nog? Go go go!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡