Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Christenen en coronavirus: "Laat je niet door angst leiden"

6 maart 2020 Leestijd 2 min

Mag je als christen bang zijn voor het coronavirus? En hoe zit het met kerkdiensten, kunnen die nog doorgaan? Dit en meer zoeken we uit in onze nieuwste video!

Wat houdt het coronavirus in?

In de video bezoekt Henk-Jan huisarts Manon die uitlegt wat het coronavirus nou precies inhoudt. "Het is een virus wat vooral luchtwegproblemen oplevert. Het is een combinatie van hoesten, niezen en hoge koorts." Op de vraag of we als christenen extra bang moeten zijn omdat we regelmatig bij elkaar komen, heeft Manon een duidelijk antwoord: "We zijn in Nederland heel goed bezig met het isoleren van mensen die het virus hebben. Maar in de sportvereniging of in de trein heb je net zoveel risico als in de kerk." 

Hoe gaan we er als christen mee om?

Voorganger Jurjen ten Brinke vertelt hoe christenen met het virus omgaan: "Het valt me op dat een boel mensen bang worden. Maar het is onterecht dat in de hele wereld veel erge dingen gebeuren, maar nu dit dicht bij ons en onze gezondheid komt, is de wereld ineens te klein. Ik wil me niet door angst laten leiden."

Dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan, beaamt Jurjen. "Dat klopt, maar dit is een goede oefening. Als je gelooft dat de bijbel waar is, weet je dat je niet bezorgd hoeft te zijn als je zeker mag weten dat je bij God veilig bent."

Maar hoe moeten we hier als christen mee om gaan. "Dit hoort ook bij Gods plan", geeft Jurjen aan. "Het is bijna een test: leef ik nu uit wat ik geloof en wat er in de bijbel staat? En ga ook vooral met je angst naar hem toe. In de bijbel waren mensen ook bang, je mag antwoord zoeken bij God."

Bekijk de hele video hierboven!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕