Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Christelijke tv-serie meest succesvolle crowdfundproject ooit

2 mei 2019 · Leestijd 3 min

Wauw: de christelijke tv-serie The Chosen is de meest succesvolle media-crowdfundactie aller tijden geworden. Het project wist meer dan tien miljoen dollar aan opbrengsten binnen te slepen. Daarmee walst de serie over de vorige recordhouder heen. De humoristische tv-serie Mystery Science Theatre 3000 bracht “maar” 5.8 miljoen dollar op.

Volgens de makers moet The Chosen de eerste televisieserie over het leven Jezus worden. De eerste? Er is toch al superveel gemaakt over het leven van Jezus? Helemaal waar, maar dit zijn allemaal films of miniseries. Opmerkelijk genoeg heeft nooit niemand zich aan een langlopende serie met meerdere seizoenen over Jezus gewaagd.

Geen Hollywood serie

De regisseur van het project, Dallas Jenkins, besloot de inzamelingsactie op te zetten uit onvrede over de manier waarop Hollywood omgaat met Bijbelverfilmingen. Volgens hem leveren de grote studio's de laatste tijd prutswerk af. Recente films zoals Noah en Exodus: Gods and Kings zijn nu niet bepaald meesterwerken te noemen. Maar wie betaald, bepaalt en alleen Hollywood-producenten hebben een portemonnee die dik genoeg is om peperdure tv-series te maken.   

Jenkins besloot daarom zelf met de collectezak rond te gaan. Zo kan hij buiten Hollywood om werken. Tot nu toe is dat rendabel genoeg voor een pilot, oftewel een testaflevering, en één seizoen van vier afleveringen. Het eerste seizoen verschijnt pas in november, maar tot die tijd kan je je vermaken met de pilot.   

The Chosen zou een Bijbelgetrouwe, maar tegelijkertijd binge-bare serie moeten worden.

De Bijbel bingewatchen

Volgens Jenkins biedt een tv-serie meer ruimte voor diepgang dan een film of miniserie dat kan. Verhaallijnen duren langer en personages gaan meerdere seizoenen mee, waardoor je meer tijd met ze doorbrengt. The Chosen zou een Bijbelgetrouwe, maar tegelijkertijd binge-bare serie moeten worden. Jenkins wil daarom herkenbare personages neerzetten. Geen perfecte mensen die de hele dag Statenvertaling Engels praten, maar normale, herkenbare mensen die begrijpelijke taal spreken, fouten maken en een eigen persoonlijkheid hebben. Vanuit hun perspectief zou het leven van Jezus getoond worden.   

Of dit allemaal ook echt gaat lukken, gaan we in november zien. Aan ambitie ontbreekt het in ieder geval niet. Op dit moment staan er maar liefst zeven seizoenen op de planning.  

Check zeker volgende week de website voor een recensie van de pilot en een sneak preview van aflevering 1... 

Benieuwd naar de pilot? Check deze HIER! 

Geschreven door

Jort

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡