Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BIZAR: Christelijke singer-songwriter bijna vermoord tijdens optreden "Dader is bekende van mij"

29 juli 2020 · Leestijd 3 min

Voor Dave Stone (24), een bekende christelijke singer-songwriter in Nieuw-Zeeland, liep een optreden uit tot een groot drama. Tijdens een optreden in het plaatselijke gemeentehuis werd hij tot twee keer toe beschoten. Op wonderbaarlijke wijze wist Dave beide aanvallen te ontwijken en kwam hij er met de schrik vanaf. Een week na het incident vertelt hij zijn verhaal op tv. “De dader was een bekende van mij.”

In een interview met de Nieuw-Zeelandse omroep One News vertelt Dave over de bizarre gebeurtenis. “Door het coronavirus waren al mijn grote optredens afgelast en sinds kort mocht ik weer voor een klein publiek optreden. Speciaal voor de burgemeester van Hiruhārama, een klein dorpje in het noorden van Nieuw-Zeeland, mocht ik een optreden verzorgen. Ik kende de burgemeester - Saly King -  goed en naar mijn idee hadden we altijd een goede verstandshouding met elkaar,” vertelt de singer-songwriter. “Toen ik begon met spelen escaleerde de boel volledig.”

Hij schoot twee keer met zijn geweer richting het podium

Duidelijk geëmotioneerd vertelt Dave verder. “Ik zong over de genade van God en hoe Hij ieder mens als zijn kind ziet. Een prachtige boodschap die ik altijd in mijn nummers verwerk, maar ik zag burgemeester King boos worden. Aan het begin dacht ik nog dat het aan iets anders zou liggen, maar na twee nummers zag ik hem bijna ontploffen van woede. Ik twijfelde of ik zou stoppen en had ik dat achteraf maar gedaan, want kort daarna pakte hij een oude revolver, richtte zijn pistool op mij en schoot tot twee keer toe.”

Gods plan

Dave wist nog net op tijd weg te springen en vluchtte het dorp uit. “Ik ben toen direct naar de politie gestapt, maar zij konden weinig doen. Er waren geen beelden gemaakt van het optreden en getuigen waren er ook niet,” vertelt Dave. Alsof zijn verhaal niet gek genoeg was, kreeg het nog een bizarre wending. “Ik werd een paar dagen na het optreden gebeld door de burgemeester die mij een speciale ‘ereburgerschap van Hiruhārama’ wilde uitreiken.”

“Toen werd het voor mij wel duidelijk hoe gek deze man was. Maar ik heb altijd geleerd dat God er voor iedereen is, dus ook voor hem.” Dave heeft nog geen idee of hij op het aanbod van de burgemeester zal reageren. “Ik wacht rustig af en dan zie ik wel hoe dit verhaal afloopt.”

BEAM vertaalt in deze serie met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Komt het je misschien bekend voor? (vanaf vers 10)

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡