Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Wij kunnen erg weinig verschil maken"

5 februari 2020 · Leestijd 3 min

Klimaat dit, klimaat dat, klimaat zus, klimaat zo. Je kunt er niet omheen; klimaat is een hot-topic de laatste tijd. Maar in hoeverre gaan we hier te ver in door? Maken we het te groot of is de hoeveelheid aandacht juist nodig? Tien BEAM’ers geven hun mening over de stelling: Moet ik me zorgen maken over het klimaat of niet?

Marlies (19 jaar)

“We hebben de taak om voor deze aarde te zorgen. We doen dit alleen niet en hierdoor is onze eigen toekomst zeer onzeker. Ik maak me ook zorgen, omdat veel anderen zich juist geen zorgen maken…”

Klaas-Luut (20 jaar)

“Niet, omdat wetenschappers zeggen dat de aarde door 'climate change' snel zal vergaan, terwijl door heel de Bijbel heen blijkt dat dit totaal niet het enige is dat het einde zal bevatten. (Oorlogen, etc..) Daarom denk ik dat we ons er geen zorgen om hoeven te maken, omdat God de wereld niet zal laten vergaan door iets als klimaatverandering.”

Lotte (14 jaar)

“De feiten zijn duidelijk, als we nu niks doen is het kantelpunt zo bereikt. En ja, in de Bijbel staat dat God ons gaat redden, maar er staat ook dat we goed voor de schepping moeten zorgen.”

Benthe (15 jaar)

“God heeft alles gemaakt en daar moet je goed mee omgaan. Leef bewuster, maar pas niet in een korte tijd je hele leefstijl aan. Begin met de kleine dingetjes, dat helpt al enorm. Pak eens de fiets in plaats van de auto, de trein in plaats van het vliegtuig, koop eens een broek tweedehands in plaats van 100% nieuw. Wees dankbaar met wat je hebt en krijgt. Je hoeft niet het nieuwste van het nieuwste om erbij te horen. Geniet eens wat extra van de zon of een leuk complimentje. Maar vergeet zeker niet dat God alles heeft gemaakt en dat JIJ er deel van uit mag maken. Maar doe je iets wat in andere ogen 'slecht is voor het klimaat', voel je niet schuldig. Jij kunt op een ander moment of andere manier echt wel wat doen en God weet wanneer het tijd is om er een stokje voor te steken.”

Chris (15 jaar)

“Ik maak me enorm zorgen over het klimaat. De politiek doet te weinig om dit te veranderen. Ik vind het belangrijk dat meer mensen gaan beseffen hoe belangrijk het is en dat we er snel iets mee moeten gaan doen!”

Thirza (17 jaar)

“We kunnen als mensen toch weinig verschil maken. Ik zie liever dat het geld wordt gebruikt om honger te bestrijden.”

Lotte (14 jaar)

“Het is toch echt onze toekomst en de wereld waar we op moeten leven. Als wij er geen last van hebben, dan hebben onze kinderen of kleinkinderen er wel last van, dus moet wat aan gedaan worden.”

Stijn (14 jaar)

“Ik maak mij niet zoveel zorgen over het klimaat, omdat de Here ons belooft heeft dat Hij ons thuis haalt voordat Satan losgelaten zal worden op deze wereld!”

Marit (15 jaar)

“Het is Gods schepping. Het kan nooit Zijn wil zijn dat het klimaat zo toegetakeld wordt.”

Ria (27 jaar)

“Niet per se. De wereld is niet gemaakt om eeuwig te bestaan in haar huidige vorm.”

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡