Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Christelijke Game of Thrones actrice gebruikt Rend Collective als inspiratiebron

2 mei 2019 · Leestijd 2 min

Tun, tun, tuntuntun, tun, tuntuntuuuuuuuun! Afgelopen maandag was de meest gehypte aflevering van Game of Thrones van dit seizoen (of misschien wel de hele serie!) Zeven seizoenen lang roept iedereen al “Winter is Coming” en nu staat ‘Winter’ eindelijk voor de deur... samen met een leger ijszombies!  

LET OP: Spoilers voor Game of Thrones aflevering 3: The Long Night!

Oké, verhaaltechnisch was het misschien niet de beste aflevering ooit, maar dat het er EPISCH uitzag, daarover is iedereen het wel eens! Eén van de hoogtepunten in een aflevering vol met vette momenten, was het David-en-Goliath gevecht van Lyanna Mormont. Dit super stoere personage werd vrijwel direct een publiekslieveling bij de fans. Lyanna mag dan een tienjarig meisje zijn, ze heeft meer lef dan de meeste personages bij elkaar.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Every Giant Will Fall

Lyanna wordt gespeeld wordt door de zestienjarige christelijke actrice Bella Ramsey, (gelukkig geen familie van die andere Ramsey!) Game of Thrones was de eerste rol van Bella. Oorspronkelijk zou ze maar in één scène spelen. De makers waren echter zo onder de indruk van haar, dat ze er steeds meer scènes bijkreeg.  

Tot nu, want de stoerste inwoner van Bear Island is niet meer... Helaas werd haar één-op-één gevecht met een zombiereus haar fataal. Dit had Bella te zeggen over haar laatste scène: “Het deed me denken aan David en Goliath. De kleine Lyanna Mormont die de reus doodt door hem in zijn oog te raken. Tijdens het filmen moest ik denken aan een lied dat we vaak in onze kerk zingen. Every Giant Will Fall van Rend Collective. “There is victory in the end, your love is my battle cry... every giant will fall.”

De scène is hier te zien. Let op: heftige beelden! 

Luister hier de hit van Rend Collective.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Jort

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡