Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Chrissy-anne kreeg verkering op de EO-Jongerendag: “Tijdens de preek zijn we samen naar buiten gelopen”

28 oktober 2021 · Leestijd 3 min

Chrissy-anne en Gert Jan kregen verkering op de EO-Jongerendag. Zij was 14, hij 16. Hun ouders vonden het nog moeilijk, maar zij waren stapeldol op elkaar. Al gaat het gerucht dat Chrissy-anne’s eerste reactie niet heel happig was…

De liefde werd niet geboren op de EO-Jongerendag, die ontstond de zomer daarvoor al. Tenminste, voor Chrissy-anne: “De zomer daarvoor op de Betteld hebben we elkaar leren kennen.” De Betteld is een christelijke camping in Zelhem. “Ik vond hem natuurlijk helemaal leuk, alleen hij mij nog niet. Hij vond het in het begin ingewikkeld; we waren jong en woonden ver uit elkaar. Ik woonde in Brabant, hij in de Achterhoek. We moesten het echt van de evenementen hebben. Tussendoor hadden we elkaar gebeld en via Hyves en sms’jes gesproken, maar voor de rest hadden we elkaar alleen op Opwekking gezien. Daar kreeg ik mijn eerste kus – dat vond ik heel spannend, want het was mijn allereerste kus ooit. Op de EOJD werd het allemaal officieel.”

Hetzelfde kaartje

Ze kwamen met hun eigen kerkgroep, maar zochten elkaar op. “We spraken af op welke plek we elkaar zouden ontmoeten en probeerden allemaal hetzelfde kaartje – op het veld natuurlijk! – te krijgen. Ook de andere vrienden van de Betteld waren er. We hadden echt naar de EOJD toe geleefd, dat was het moment waarvan we dachten: ‘Yes, dan zien we elkaar!’”

‘Ja, doe maar dan’

Gert Jan en Chrissy-anne deden veel met de vriendengroep en zagen elkaar dus ook vaak samen met anderen. Maar die EOJD liepen ze even samen weg: “In de pauze – oh nee, tijdens de preek zijn we samen naar buiten gelopen. We kenden de spreker niet en dachten: kom we gaan. We gingen buiten langs de standjes lopen en op een gegeven moment liepen we naar de McDonalds. Toen vroeg hij heel officieel verkering. Hij zegt, dat ik heb gezegd: ‘Ja, doe maar dan’. Maar dat kan ik me niet voorstellen, haha. Ik wilde graag verkering, ik vond het fantastisch. 17-06-06, een datum die ik nooit meer vergeet.”

WhatsApp Image 2021-10-28 at 16.53.05-2

Ruim zes jaar hadden ze verkering en in 2012 trouwden ze. Nu zijn ze negen jaar getrouwd en hebben en zoontje, met een tweede zoontje onderweg. De EO-Jongerendag blijft een bijzonder evenement voor het stel. “Elke keer als we daar kwamen, waren we weer een jaar langer bij elkaar. Het is sowieso een bijzondere plek, om met zoveel jongeren bij elkaar te komen.”

Dit soort mooie verhalen moeten blijven bestaan! Doneer hier voor de EO-Jongerendag.

Geschreven door

Francis

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡