Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Checklist: zo merk je dat je relatie stilstaat

8 augustus 2017 · Leestijd 3 min

Van de eindeloze gesprekken en lachbuien met vreemde uithalen die jullie in het begin hadden, is niet zo veel meer over. Jullie vriendschap/relatie gaf meer energie dan een blikje Red Bull, maar inmiddels neem je voor jullie afspraak een dubbele espresso. Wanneer staan jullie stil én belangrijker: wat kun je eraan doen?

1.  

  Je enthousiasme is weg. Je gaat liever met iemand anders op stap dan met hem of haar.
2.    En als je vrije tijd over hebt, vind je het niet erg om dat te besteden aan... jezelf.
3.    Jullie kennen elkaar ontzettend goed. Zo goed dat jullie een beetje * krekelgeluid * door jullie gespreksstof heen zijn.
4.    Zijn of haar grapjes waren zo grappig dat de tranen over je wangen rolden. Nu varieert het van een beleefde glimlach tot een ‘haha’.
5.    Jullie levens lopen, meer dan voorheen, uit elkaar. Waar jullie elkaar eerder konden vinden, lukt het nu niet om een al te geanimeerd gesprek te voeren. Laat staan dat jullie nog steeds zo hard ‘JAAAA, ECHT HE?!’ roepen. Kan je op bijna alles volmondig ‘ja’ zeggen? Dan is het tijd om het heft in eigen handen te nemen. Natuurlijk betekent dat niet dat je onmiddellijk het contact hoeft te verbreken. Kaart aan waar je mee zit en ga hierover in gesprek. Spreek vanuit jezelf (bijvoorbeeld ‘Ik vind’ in plaats van ‘Jij doet’). Zo voorkom je een aanval waardoor het alleen maar van kwaad tot erger gaat. En zoek elkaar op in plaats van elkaar te vermijden. Doe dingen die jullie nog niet eerder samen hebben gedaan (bezoek bijvoorbeeld een leuke stad of ga naar een Escape Room). Het gaat erom dat jullie elkaar weer even op een verrassende manier met elkaar omgaan. Bid, geef het de tijd. Je zult zien dat je er dan vanzelf achter komt of en hoe je hiermee door moet gaan. Misschien staat het als een paal boven water dat jullie niet meer bij elkaar horen. Het kan zijn dat God een ander pad voor jullie heeft uitgestippeld. Misschien doet het pijn, misschien kan je het gemakkelijk loslaten. Wees eerlijk en duidelijk. Het is uiteindelijk fijner om slecht nieuws te krijgen dan in onwetendheid te leven. Heb jij hier ervaring mee? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar beamredactie @eo.nl of stuur een appje naar 0683673700. 

Geschreven door

Anna Neeltje

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡