Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Chance the Rapper bij Ellen: ‘Jezus leert me zorgen voor anderen.’

13 september 2019 · Leestijd 3 min

Afgelopen week schoof Chance the Rapper aan bij The Ellen Show, en wat daaruit voortkwam was een heel mooi en ontroerend interview. En, zoals we vaker bij Chance hebben gezien, een mooie getuigenis over Jezus.

Chance the Rapper heet eigenlijk Chancelor Bennett en is, zoals je misschien al zou vermoeden, een Amerikaanse rapper. Zijn eerste bekende mixtape heet Windows, die hij samen met een vriend opnam toen hij tien dagen van school gestuurd werd. Zijn meest bekende mixtape is echter het christelijk gekleurde Coloring Book, met daarop onder andere Kanye West en Justin Bieber. Met dit album won hij ook drie Grammy’s.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Persoonlijk leven

In dit interview vertelt hij veel over zijn persoonlijke leven. Hij is vorig jaar in december getrouwd met Kirsten, die hij al sinds zijn negende kende. Hij vertelt dat hij Kirsten ontmoette op een kerstfeestje van Kirstens moeder. Op dit feestje waren Kirsten en haar zussen aan het dansen, en dat was het moment waarop Chance dacht: ‘Met haar ga ik trouwen!’ Superlief!

In 2015 werd Chance vader van Kensli, en hij is nu net voor de tweede keer vader geworden. Zijn tweede dochter heet Marli en is vorige week geboren. In het interview vertelt hij meer over vaderschap en hoe ontzettend blij hij is met zijn gezinnetje.

Geloof

Het geloof is heel belangrijk voor Chance en hij vertelt hier graag over, zoals bij de uitreiking van de Grammy’s.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Chance is christelijk opgevoed, maar in zijn volwassen leven is hij van het geloof afgestapt. Toen zijn dochter Kensli (nu 3) hartproblemen kreeg, hervond hij het geloof in God weer. Nu deelt hij hier regelmatig dingen over.

In dit interview noemt Ellen hem een man met een goed hart. Dit komt omdat hij onder andere een miljoen heeft gegeven aan een stichting voor onderwijs, en een miljoen aan een stichting voor mensen met mentale problemen. Ze vraagt waarom hij zoveel voor anderen over heeft, en hierop reageert hij:

 “Jesus teaches to be like, you know, care for your neighbor. Care for people who aren’t necessarily your blood but still a part of your body because we’re all humans.”

Vertaald staat hier dus:

 “Jezus leert om zorg te dragen voor je naaste. Zorg voor mensen die niet per se van hetzelfde bloed zijn, maar nog steeds een deel van je lichaam zijn omdat we allemaal mensen zijn. "

Echt mooi om te zien hoe Chance getuigt voor miljoenen mensen. Lees hier meer van zijn getuigenissen.

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡