Ga naar submenu Ga naar zoekveld

CHALLENGE: Lees de hele Bijbel in een jaar!

31 december 2020 · Leestijd 3 min

Ben je nog op zoek naar een goed voornemen voor 2021? Wij kunnen je daarbij helpen: lees de hele Bijbel in een jaar. Wij hebben wat Bijbelplannen uitgezocht die je kunnen helpen om daadwerkelijk te beginnen.

The Bible Project

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Een leesplan van The Bible Project. Dit is een organisatie die het Bijbels verhaal voor iedereen duidelijk wil maken. Ze hebben veel filmpjes op YouTube die je helpen de Bijbel wat beter te begrijpen. In dit leesplan nemen ze je mee door de hele Bijbel. Er zijn zestien duidelijke thema’s en je leest per dag zo’n twee tot drie hoofdstukken. Daarnaast lees je elke dag een psalm. Die psalm kan je gebruiken om dagelijks mee te bidden. Ook wordt er aangegeven welke YouTube video je bij welk stuk tekst kunt gebruiken ter verduidelijking. Het enige nadeel van de video’s is dat ze in het Engels zijn.

Bijbelleesrooster van Gerrit Veldman

Wil je niet alles op volgorde lezen? Kijk dan eens naar het leesplan van Gerrit Veldman. Elke dag van de week lees je uit andere delen van de Bijbel:

Zondag: OT Psalmen

Maandag: OT Geschiedenis I (Genesis t/m Ruth)

Dinsdag: NT Geschiedenis (Mattheüs t/m Handelingen)

Woensdag: OT Profeten (Jesaja t/m Maleachi)

Donderdag: NT Brieven (Romeinen t/m Openbaring)

Vrijdag: OT Geschiedenis II (1 Samuël t/m Esther)

Zaterdag: OT Wijsheid (Job en Spreuken t/m Hooglied)

De gedeelten die je moet lezen, zijn niet altijd even lang. Gemiddeld komt het neer op 3 tot 4 bladzijden per dag. En op zaterdag en zondag hoef je bijna altijd minder te lezen dan door de week. Je hebt ook de ruimte om een eigen weekindeling te maken, afhankelijk van hoe je eigen week er meestal uitziet.

Bijbel in een jaar

Dit is een investering, want je koopt er een speciale Bijbel voor: de ‘Bijbel in een jaar’. Het boek bevat de complete bijbel, maar dan opgedeeld in 365 gedeelten. Elke dag lees je een Psalm of spreuk, een gedeelte uit het Oude en een gedeelte uit het Nieuwe Testament. Er is een handige indeling en je kan gewoon het rooster volgen. Je kan je ook inschrijven op Bijbeljaar.nl om elke dag een gratis e-mail te ontvangen met de drie Bijbelgedeelten en een korte uitleg van Nicky en Pippa Gumbel.

Handige tips

  • Naast al deze Bijbelplannen zijn er genoeg andere te vinden die een jaar lang duren, maar er zijn ook roosters die je in twee of drie jaar meenemen door de Bijbel. Google er eens op en je zult zien dat er vast wel eentje is die bij jouw manier van lezen past.
  • Vind je het moeilijk om in je eentje te beginnen. Trommel wat vrienden op en begin met zijn allen aan een leesplan. Je zult zien dat het makkelijker is om het plan vol te houden, omdat je elkaar kan motiveren. Daarnaast kan je het met elkaar hebben over de Bijbelgedeeltes. Als je een vers niet snapt, kan iemand anders je daar misschien mee helpen!

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡