Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Celine Dib: “Ik wil een beetje van Gods liefde uitdelen”

14 februari 2019 · Leestijd 5 min

Celine Dib (19) staat bekend om haar prachtige stem die te horen was bij The Voice of Holland én Holland's Got Talent. Op dit moment is ze druk bezig met het uitbrengen van muziek en wil ze graag de liefde van God aan de wereld geven: “Ik heb nooit getwijfeld of God echt bestaat.”.

“Ik heb met het tweede seizoen van The Voice Kids meegedaan. Dit was de eerste keer dat ik op een podium stond voor een groot publiek. Ik heb in dit seizoen gezeten tot de battles.

Vervolgens heb ik in 2017 meegedaan aan Holland's Got Talent. Eerst was ik aan het twijfelen om dit te doen, mijn moeder kwam met het idee om samen met mijn vader mee te doen. Sindsdien zijn we een duo, mijn vader speelt gitaar en ik zing. Het was een hele bijzondere ervaring, zeker omdat ik het samen met mijn vader kon doen. Het is heel vet om te horen dat anderen geïnspireerd worden door ons. Uiteindelijk is dat ons doel, om mensen te inspireren en blij te maken. Doordat ik mee heb gedaan aan deze programma’s, heb ik nu veel kansen en kan ik werken in de muziekindustrie."

GOLDEN BUZZER bij HOLLAND'S GOT TALENT!!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Mijn vader komt uit Libanon. Hij is voor het eerst naar Nederland gekomen met zijn rockband. Mijn moeder was vrijwilliger bij het concert. Zo hebben mijn ouders elkaar ontmoet. Ze hebben 4,5 jaar een lange afstandsrelatie gehad en zijn daarna getrouwd. Daarom is mijn vader naar Nederland verhuisd.

Het enige waar ik aan merk dat mijn vader uit een andere cultuur komt, is dat hij echt een beschermende vader is. Zo moet ik op tijd thuis zijn en blijft hij wakker tot ik thuis ben. Ook nog nu ik bijna twintig ben. Hij wil eigenlijk altijd weten waar ik ben en of het goed met me gaat.

Mijn vader komt uit een gezin van tien. Ik heb dus nog aardig wat ooms en tantes en andere familie in Libanon wonen. Je zou denken dat het niet veilig is om als christen in Libanon te wonen, maar Libanon is het enige Arabische land dat nog christelijk is. De regering is bijvoorbeeld ook nog christelijk. Er is nu geen oorlog in Libanon, je moet alleen wel oppassen bij de buurlanden en de grenzen.”

Onze God is een God van liefde

“Ik probeer altijd open en eerlijk te zijn over mijn geloof. Ik schaam me er niet voor. Soms krijg ik negatieve reacties. Dat is lastig en dan wil ik mezelf verdedigen. Negatieve reacties probeer ik zo veel mogelijk te negeren. Ik wil er niet te veel op ingaan, ik ben bang dat ik dan ook zelf ga twijfelen aan mijn geloof. Ik heb dat wel vaker gedaan. Niet perse aan het geloof, maar of ik het wel goed genoeg deed. Ik twijfel of ik alles goed doe, geen fouten maak. Deze gedachten kan ik uitzetten door te bedenken dat deze gedachten niet van God komen. Ik weet dat God van mij houdt, ook als ik fouten maak. Onze God is een God van liefde. Dat is het belangrijkste wat ik onthoud.”

Commercieel en christelijk

“Naast de twijfels heb ik ook momenten gehad waar ik God heel sterk heb gevoeld. Ik heb een aantal nare ervaringen gehad met relaties, ik was mezelf toen kwijt. Ik ben in therapie gegaan. Daarna ben ik weer meer mezelf geworden. Dat is een moment waarop ik God heb gevoeld en zeker wist dat Hij bij mij was.”

Het is nooit verkeerd om je grenzen aan te geven

“Eén ding wat ik heb geleerd de afgelopen jaren, is dat je je grenzen moet aangeven. Niet alleen persoonlijk of op werk, maar altijd. Dit is voor mij wel een valkuil geweest. Zeker in de industrie waar ik werk gaan mensen ver om iets te bereiken. Terwijl je ook zonder over je grenzen heen te gaan dingen kan bereiken. Of mensen nu grappen maken of andere meningen hebben, het is nooit verkeerd om je grenzen aan te geven. Schaam je niet, het is juist goed om dit te doen.”

Gods liefde delen

“Het lijkt me heel vet om het geloof bij mijn muziek te kunnen betrekken. Op dit moment ben ik commercieel bezig. Als ik klaar met het commerciële is het zeker een droom om christelijke muziek te maken. Wat ik nu wel doe, is dubbelzinnige teksten schrijven. Zo kan je in mijn teksten hij / zij veranderen in U. Hiermee verandert de hele boodschap van het liedje.” 

“Het lijkt mij heel mooi als ik een groter bereik kan creëren. Niet omdat ik dan bekender ben, maar omdat ik dan goede en positieve dingen aan de wereld kan geven. Ik wil een beetje van Gods liefde uitdelen.” 

Net als Celine heeft Yosina meegedaan aan The Voice Kids. In 2018 pakte zij de winst en werd winnaar van The Voice Kids. Klik hier om het interview met Yosina te lezen.

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡