Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Paaswonder’: 13-jarige jongen redt leven TikTokker op 1300 km afstand

9 april 2021 · Leestijd 2 min

In de Amerikaanse staat West Virginia heeft zich afgelopen een weekend een wel heel bijzondere reddingsactie afgespeeld. Caden (13) zag via een livestream op TikTok hoe Trent (12) crashte tijdens een rit op zijn quad. 1300 (!) kilometer verderop reageerde Caden daar op met een echte heldendaad.

De dertienjarige Caden keek afgelopen week nietsvermoedend naar de TikTok-livesessie van Trent. Vanuit zijn woonplaats Gilmanton – ongeveer 1300 km verderop – zag hij hoe de TikTokker met zijn quad door het bos scheurde. Caden volgde zijn account al een tijdje vanwege hun gedeelde hobby’s, waaronder quad rijden. Maar dat ging deze keer goed mis. Caden vertelt bij WMUR-TV wat hij zag: “Uit het niets werd het beeld een soort van wit. Ik zag heel veel bladeren in het beeld. Ook hoorde ik Trent schreeuwen om hulp. Het was zielig om te horen, want hij was bang dat hij daar niet weg kon komen.”

De tekst gaat verder onder de video

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Paniek!

Trent crashte hard en kwam onder zijn quad te liggen. In grote paniek schreeuwde hij herhaaldelijk het enige nummer die hij zich kon herinneren: die van zijn opa en oma. Hij hoopte dat een van zijn volgers het nummer zou bellen, wat ook gebeurde. Caden was slim genoeg om de hint te snappen en riep zijn stiefvader erbij. Die was toevallig (!) hoofd van de politie in hun woonplaats en sloeg direct alarm.

Paaswonder

De hulpactie slaagde. Trents ouders konden direct op de hoogte worden gesteld van wat er was gebeurd en vonden hem al na ongeveer twintig minuten. Gelukkig, want Trent zegt dat hij al die tijd bijna geen lucht kreeg. Inmiddels gaat het goed met hem. Hij heeft er wat snijwonden en kneuzingen aan over gehouden, maar is vooral dankbaar dat Caden hem heeft gered. De bijzondere gebeurtenis viel samen met Pasen, waardoor Cadens stiefvader spreekt van een groot ‘paaswonder’.

Bron: WMUR-TV

Roan (19) verloor zijn vriendin in een auto-ongeluk: "Als God bestaat, waarom overkomt mij dit dan?"

Geschreven door

Else Marie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡