Ga naar submenu Ga naar zoekveld

C3 Kerk Arnhem | “We hebben elke week een krachtige boodschap die toepasbaar is in het leven”

19 mei 2018 · Leestijd 5 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of weet je niet beter dan stil te zitten naast je ouders, psalmen die uit het orgel knallen en een stokoude (maar ontzettend lieve) koster die met moeite in zijn stoel neerploft? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer praten we met Jasper (22) over C3 Kerk in Arnhem.

Info C3

Ontstaan:
 In 1980 werd C3 Kerk in Australië opgericht door Phil en Christine Pringle. C3 Kerk heeft wereldwijd meer dan 500 locaties en staat voor Christian, City en Church. In Nederland zijn er vier locaties. De eerste is opgezet in Amsterdam. Vanuit C3 Kerk Amsterdam is een team C3 Kerk Arnhem gaan opzetten in 2008. Arnhem wordt geleid door Anne en Jedidja Borkent.

Doel: Een kerk zijn waar mensen tot leven komen en opstaan in hun bestemming. De missie is mensen bereiken en bouwen.

Leden: 347

Dienst: Elke zondag om 10.30 uur.

Adres: C3, Olympus 11, 6832 EL Arnhem

Hé Jasper! Hoe ben je in C3 Kerk terechtgekomen?

“Ik ben ongeveer 10 jaar geleden in C3 Kerk terecht gekomen door mijn ouders. Mijn ouders waren op zoek naar een kerk waar meer te doen was voor jongeren. Destijds werden mijn ouders uitgenodigd door vrienden. De kerk voelde heel goed en we zijn gebleven. Als heel gezin zijn we betrokken geraakt bij C3 Kerk Arnhem. Doordat mijn ouders vanaf het begin mee bouwden met de kerk zijn ze in het leiderschapsteam terecht gekomen en nu Associate pastors (begeleidende pastors).”

Hoe zien de diensten eruit?

collective_loved

“We hebben elke zondag één dienst. Om tien uur is er een soort van cafe en wordt er met elkaar gepraat. Ook worden bezoekers verwelkomd. Om 10.25 uur start de countdown en is er een energiek nummer. Na dat nummer komt er iemand naar voren en verwelkomd iedereen. Iedereen begroet elkaar en daarna is er een worshipmoment met twee aanbiddingnummers. Na de worship komt iemand naar voren en is er tijd voor gebed. We bidden met z’n allen voor de gebedspunten.

Daarna blikken we terug op de dankpunten. Na het gebed wordt er kort een filmpje afgespeeld met agendapunten. Hierna is er een moment om giften te geven met een korte inspiratie van vijf tot tien minuten en wordt er gezongen. Dan begint de preek en die duurt ongeveer een half uur. Na de preek neemt de pastor een moment om mensen de gelegenheid te geven om voor Jezus te kiezen. Hierbij kan het zijn dat we meer ruimte nemen voor de Heilige Geest. Ook is er ruimte voor gebed, profetie en wordt er gezongen. Afsluitend komt er iemand naar voren die bid voor onze week en blijven we hangen voor wat drinken en connectie, terwijl er goede muziek opstaat in de hal.”

Wat is er voor jongeren te doen in C3 Kerk?

“Voor tieners hebben we één keer per maand een ‘Young & Free night’. Ik wil het geen dienst noemen, maar ze beginnen met wat snacks en daarna twee worshipnummers. Daarna spelen ze met z’n allen wat games zoals snoephappen. Het is altijd een beetje een gek spel waar iedereen wild van wordt en zin in krijgt. Na zo’n spel is er een preek van een kwartier. Hierna is het tijd voor fun.

Voor de jongeren boven de 18 jaar is het programma: Cøllective. Een keer per maand hebben we een dinnerparty. Dit kan verspreid zijn over verschillende groepjes binnen Arnhem. De focus ligt op connectie maken met elkaar. Dit kan in kleine settings zijn over heel Arnhem, maar ook in een grote ruimte met z’n allen. De andere maand is er een Cøllective night. Dit is meer in de vorm van een dienst in een tof theatertje met worship, jonge sprekers en gebed.”

Zou je C3 Kerk aanraden aan andere jongeren?

WhatsApp_Image_2018-05-15_at_19.24.57

“Ik zou C3 Kerk zeker aan andere jongeren aanraden. Mede door het moderne karakter van de kerk. Als ik naar de dienst kijk, denk ik dat het een hele frisse dienst is. Dit komt door de muziek die jongeren aanspreekt, zoals Hillsong en Elevation. De boodschap is relevant. Er wordt gesproken op zo’n manier dat het toepasbaar is op je eigen leven. We hebben onlangs een prekenserie gehad over smart living. Dan hadden we ook preken over hoe je sociaal slim kunt zijn, hoe je met mensen om kan gaan en hoe je mensen kunt leiden. Ik denk dat dat ook heel relevant is voor jongeren.”

Als je C3 Kerk met één woord moet omschrijven, welk woord zou je dan gebruiken?

“Ik zou het woord ‘inclusief’ gebruiken. C3 Kerk Arnhem focust zich heel erg op de bezoekers en de mensen die er komen. We willen zoveel mogelijk mensen opnemen in de kerk en in het leven met God begeleiden."

Denk je dat je je hele leven in C3 Kerk blijft?

“Ik denk wel dat ik in C3 Kerk wil blijven. Alleen durf ik niet te zeggen dat dat C3 Kerk Arnhem is. C3 is een pionierende kerk. We gaan deze zomer met diensten in Nijmegen beginnen. Dat zal vallen onder C3 Kerk Arnhem. Misschien wil ik ooit wel een C3 Kerk ergens mee opbouwen. Ik wil in C3 Kerk blijven, omdat het klikt en ik mij thuis voel.”

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡