Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bram doet mee aan Missie BEAM: “Met deze tactiek heb ik 5 jongeren lid gemaakt”

25 juni 2020 · Leestijd 3 min

Deze week ging Missie BEAM van start, waarmee we (via jou) nog meer jongeren willen bereiken. Ter inspiratie spraken verschillende BEAM’ers over hun ervaringen met BEAM. Deze keer vertelt Bram over Missie BEAM en hoe hij al meerdere cadeaus heeft verdiend. “Als door mij nog een iemand lid wordt, maak ik kans op het EO-Jongerendag VIP-ticket!”

Wanneer heb je BEAM leren kennen?

“Tijdens de EO-Jongerendag in 2016. Een paar vrienden hadden mij gevraagd en ik ben toen meegegaan. Ik vond het fantastisch, omdat ik nog nooit op zo’n manier in aanraking was gekomen met het geloof. Daarna ben ik naar steeds meer evenementen van BEAM geweest, zoals het concert van for KING & COUNTRY, het BEAM Mystery Event en de BEAM Valentijnsavond. Mijn hoogtepunt is tot nu toe de EOJD van 2019. De line-up met onder andere Hillsong Young & Free en Tauren Wells was echt fantastisch en de hele dag heeft een diepe indruk op mij gemaakt!”

(De tekst gaat onder de foto verder)

afbeelding

Waarom doe je mee aan Missie BEAM?

“Ik zag het voorbijkomen en dacht: cadeautjes! Maar ik gun BEAM ook veel nieuwe leden natuurlijk, haha. Ik denk dat BEAM christenen kan helpen om zich te verdiepen in andere geloofsopvattingen. En ook als je nog niet gelooft is BEAM volgen een superleuke manier zijn om kennis te maken met de Bijbel, God en Jezus.”

Jammer genoeg waren de meeste jongeren al BEAM-lid

Hoe overtuig je mensen om lid te worden?

“Ik ga gewoon heel veel mensen bellen. Vrienden, kennissen, familie of mensen uit mijn kerk. Ik heb bijvoorbeeld het kerkboekje gepakt waar alle gemeenteleden instaan en ben toen mensen gaan bellen waarvan ik wist dat ze misschien wel lid wilden worden. Jammer genoeg waren de meesten al BEAM-lid, maar ik heb er inmiddels al 5 mensen overtuigd om lid te worden! Ik ga voor de 6, want dan heb ik kans op dat EO-Jongerendag VIP-ticket wat ik heel graag wil winnen! Als ik mensen bel om lid te worden is mijn tactiek als volgt: 

  1. Ik vraag hoe het met diegene gaat
  2. Ik vraag of ze gelovig zijn. 
  3. Ik vraag of ze BEAM kennen en vertel iets over BEAM als ze dat niet weten.
  4. Ik vraag of ze BEAM willen steunen als goed doel.
  5. Ik vertel wat de kosten zijn, namelijk €15,- euro per jaar
  6. Ik vertel dat ze het eventueel ook nog van de belasting kunnen aftrekken. Dat betekent dat je geld terugkrijgt aan het einde van het jaar, omdat het een goed doel is." 

Waarom moet iedereen lid worden van BEAM?

“Ik vind BEAM een superleuke, jonge organisatie met hele lieve mensen die graag van jou willen leren en jouw verhalen willen delen over het geloof.”

Wil jij de tactiek van Bram uitproberen, maar weet je niet precies hoe Missie BEAM werkt? Lees dan hier alle informatie!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡