Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bram (16) leerde zijn vriendin kennen via Vrome Vrienden: "Dit had ik nooit verwacht!"

24 maart 2021 · Leestijd 3 min

In september vorig jaar deed Bram mee met Vrome Vrienden. Op zijn verhaal kreeg hij meer dan 50 reacties! Tussen al die gesprekken sprong er één meisje uit, Marlinde, die hij stiekem heel leuk vond. Het bleek wederzijds!

“Ik zag Marlindes foto’s op Instagram en ik vond haar leuk op het eerste gezicht, dus heb ik haar meteen een berichtje gestuurd. Dat was wel een beetje spannend, maar we hadden echt een leuk gesprek. Ik merkte meteen dat er een klik was! Jammer genoeg viel het gesprek daarna even stil, maar na een tijdje namen we het contact weer op. Je kan je voorstellen dat ik daar echt heel blij mee was! We hadden lol met elkaar, maar we konden ook serieuze gesprekken voeren. Op alle gebieden klikte het gewoon: we hadden het supergezellig! Het was zo gezellig dat we in het echt met elkaar wilden afspreken. Ik kwam er wel achter dat zij in Hengelo woonde en ik in Doetinchem, dat is twee uur rijden met de trein! Dat was wel balen.”

De eerste keer dat we afspraken nam ik een appeltaart mee

“Door de afstand was het allemaal even wat lastiger, maar na een paar maanden appen en DM’s sturen spraken we eindelijk af bij haar thuis. Die eerste ontmoeting had ik een appeltaart meegenomen, want de week daarna was ik jarig. Mijn moeder was er ook, dus toen hebben we eigenlijk meteen mijn verjaardag gevierd, dat was best grappig. Toen ik voor het eerst met Marlinde afsprak, was ik bang dat het heel ongemakkelijk zou worden. We hadden elkaar natuurlijk alleen nog online gesproken. Ook vond ik het spannend om meteen bij haar ouders thuis langs te gaan. Maar gelukkig ging het gewoon goed: ik merkte echt dat we een band hadden opgebouwd. Het is heel fijn dat we het geloof met elkaar delen. Daar hebben we vaak gesprekken over en we doen nu zelfs samen Alpha Youth. Dan merk ik dat we echt op een lijn zitten, ook bij moeilijkere onderwerpen.”

Zou je Vrome Vrienden aan anderen aanraden? En waarom?

“Juist toen alle berichtjes binnenstroomden, werd ik ziek. Daarom had ik alle tijd om ze te lezen. Dat deed me echt goed! In het interview vertelde ik dat ik moeite had met online lessen op school en dat ik contact met vrienden miste. Al die berichtjes gaven mij echt het gevoel dat ik niet alleen was. Het enige nadeel aan zoveel berichtjes? Ik was bijna 24/7 bezig met beantwoorden, waardoor ik daarna wel even van social media moest afkicken, haha!”

Ook Kaylee deed mee aan Vrome Vrienden, zij zocht christenen om mee te bidden en kreeg ruim honderd(!) reacties van jullie! Lees hier verder hoe ze met deze stortvloed van reacties aan de slag is gegaan.

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡