Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Botaka (24): “Ten eerste ben ik christen, dan pas profvoetballer.”

26 oktober 2017 · Leestijd 2 min

Als profvoetballer sta je bloot aan veel verleidingen. Nederlander Jordan Botaka weet er alles van, maar zet niet de fame, maar Jezus op één :)

24 jaar geleden werd Jordan Botaka geboren in Kinshasa, Congo. “Ik was amper één jaar, toen mijn ouders als politieke vluchtelingen in Nederland toekwamen”, vertelt Jordan aan Het Belang van Limburg. “Naar Naaldwijk, tussen Rotterdam en Den Haag.” Zijn eerste voetbalclub was Westlandia, waarna hij via ADO Den Haag naar Excelsior Rotterdam ging. Momenteel voetbalt hij in de hoogste divisie van België, bij Sint-Truidense VV. En ondanks dat hij op voetbalgame FIFA 18 evenveel sterren krijgt als Messi en Ronaldo, wil Botaka van sterallures niets weten: 

“Ik ben in de eerste plaats een diepgelovig christen. Pas daarna ben ik voetballer. Ik ga tot vijf keer per week naar de kerk in Luik. Ik lees ook dagelijks in de Bijbel en bid heel veel. Mijn leven draait niet rond geld of succes of een topclub. Wel om geluk. Ik wil gelukkig zijn, ik wil mensen gelukkig maken. Jezus Christus is mijn motor. Die geeft me kracht en energie. Na een wedstrijd ga ik soms op mijn knieën. Zo dank ik God dat ik weer een wedstrijd heb overleefd zonder blessure. Ik denk dan wel eens aan Nouri van Ajax, die in coma ligt. Gezondheid is veel belangrijker dan succes!” PS: Nadat hij voor Oranje onder de 19 jaar heeft gevoetbald, koos Botaka om Congolees international te worden. Volledige artikel: Het Belang van Limburg
Foto: Facebook Botaka

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡