Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM interviewt Boer Willem: “Ik ben God dankbaar dat ik Rineke heb leren kennen”

28 mei 2020 · Leestijd 5 min

Willem (27) is door Boer zoekt Vrouw in één klap een bekende Nederlander geworden. Ondanks dat hij niet bij de boeren op televisie hoorde, volgden vele kijkers zijn romantische zoektocht via de serie op de website van het KRO-NCRV programma Boer zoekt Vrouw. Aan de telefoon vertelt hij ons hoe het was om zijn geloof te delen in het programma. “Ik wilde geen preek houden, maar wel laten zien dat het een belangrijke plek heeft in mijn dagelijks leven.”

Hoe is je geloof in God ontstaan?

“Ik ben opgegroeid met het geloof. Mijn ouders hebben mij van alles geleerd over God en Jezus en ik was er zelf al vrij vroeg in geïnteresseerd. Dat kwam omdat ik op school moeilijk vrienden kon maken, dus was God degene waar ik al mijn vragen aan kwijt kon. Hij was mijn houvast in die moeilijke tijd en daardoor begon ik al op jonge leeftijd te bidden en te lezen in de Bijbel. Die interesse in God is nooit meer weggegaan.”

(De tekst gaat onder de foto verder)

afbeelding

Wanneer heb je de keuze gemaakt om mee te doen aan Boer zoekt Vrouw?

“Ik vond het een moeilijke beslissing om mee te doen aan Boer zoekt Vrouw en ik heb daarom vaak gepraat met mensen die dicht bij mij staan. Ik heb ook gebeden tot God en door alle gesprekken die later volgden, merkte ik dat God mij bevestiging gaf. Het is lastig om te beschrijven hoe die bevestiging eruit zag, maar het gevoel om mee te doen aan het programma werd sinds mijn gebeden steeds sterker. Ik ben Hem heel dankbaar dat ik Rineke heb mogen leren kennen door Boer zoekt Vrouw.”

Was het lastig om over je geloof te vertellen op tv?

“Ik vond het eerder lastig om er niets over te vertellen. Ik wil namelijk altijd mijzelf blijven, ook voor de camera, al vond ik dat soms lastig. Het was voor mij natuurlijk een hele nieuwe ervaring om te worden gefilmd, maar ik heb geprobeerd om mijzelf te laten zien zoals ik altijd ben. Dan komt mijn geloof in God natuurlijk ook terug. Ik wilde niet een hele preek houden op nationale televisie, maar wel laten zien dat het een belangrijke plek heeft in mijn dagelijks leven.”

Als je allebei gelooft in God zorgt dat voor stabiliteit in een relatie

Was het christelijke geloof een vereiste in je zoektocht?

“Naar mijn idee hoef je niet per se als christen een christelijke vrouw te hebben, maar het zou wel heel erg helpen in mijn relatie. Natuurlijk kan ik ook veel hebben aan iemand die niet gelooft in God, maar ik denk dat de christelijke routines dan wel wat afvlakken. Ik was bang dat ik dan minder in de Bijbel zou lezen en minder ging bidden. Als je allebei gelooft in God zorgt dat voor stabiliteit in een relatie. Dat merk ik ook bij Rineke. We komen niet uit dezelfde kerkstroming, maar dat zorgt voor open discussies en leermomenten. In ieder geval ben ik erg blij dat ik mijn geloof kan delen met Rineke, want dat vind ik heel belangrijk.”

Wat vind je van alle aandacht die je nu krijgt?

“Ik ben nog steeds dezelfde persoon en ik zal rustig in gesprek gaan met iemand die iets wil weten over Boer zoekt Vrouw, maar ik blijf er vrij nuchter onder. Nu de uitzendingen voorbij zijn, verdwijnt ook de aandacht voor Boer zoekt Vrouw vrij snel en dat vind ik om eerlijk te zijn helemaal niet zo erg. Ik vind het aan de andere kant ook wel leuk om complimenten of andere reacties te krijgen over het programma. Eén van de meest bijzondere reacties die ik heb gekregen kwam van een gemeentelid. Hij was erg blij en vond het een zegen van God dat ik nu een relatie heb en daar ben ik het helemaal mee eens.”

(De tekst gaat onder de foto verder)

afbeelding

Wat zou je als tip willen meegeven aan christelijke jongeren?

“Wees niet bang om jezelf te uiten als christen en probeer elkaar hierin te versterken. Zoek elkaar op in de kerk of jeugdkringen en praat over je twijfels. Dat heeft mij heel erg geholpen toen ik het ook lastig vond om te geloven in God. Wees dankbaar voor de prachtige schepping en zorg er met z’n allen een beetje voor, want daar hoef je echt geen boer voor te zijn.”

Benieuwd hoe Willem zijn relatie bekendmaakte? Wij schreven er dit artikel over!

Beeld: KRO/NCRV

 

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡