Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Boer Ayoub (23), de enige Marokkaanse boer in Nederland: “Mensen vinden het echt raar dat ik boer ben”

24 december 2021 · Leestijd 2 min

Boer Ayoub! De enige echte Marokkaanse boer in Nederland, wie heeft er nog niet over hem gehoord? Zijn ouders vonden dat hij dokter of advocaat moest worden, maar Ayoub (23) pakt liever de shovel om de koeien te voeren. Hij vindt het boerenleven heerlijk: “Ik vind het heerlijk; het groen, de ruimte, de dieren. Sommige jongens zitten graag in het café als ze vrij zijn, ik ben liever op de boerderij.” Inmiddels zijn z’n ouders gelukkig ook harstikke trots op hun zoon.

Ayoub besloot boer te worden toen al zijn klasgenoten de ‘normale’ banen kozen. “Ik wilde iets gaan doen wat niemand bij mij op school deed. Mijn klasgenoten gingen een opleiding in de ICT doen, of verpleegkunde of een sportopleiding. Ik kwam uit bij de mbo-opleiding veehouderij. Op de opleiding was ik de enige Marokkaanse jongen tussen alle jongens van het platteland.”

Vlogs

Ayoubs keuze voor het boerenleven ligt niet voor de hand. Hij woont namelijk in hartje Amsterdam, ver van alle melkstallen en boerderijgeuren. “Mensen vonden het echt raar dat ik boer wilde worden. En nog steeds soms wel. Als ik in de club tegen een meisje zeg dat ik boer ben, denken ze dat ik een grap maak. Ze geloven het echt net. Of ze gaan er direct vandoor.” Ook zijn vrienden moesten in het begin erg wennen aan zijn nieuwe boerenliefde. Daarom ging Ayoub zijn werkdagen op de boerderij vloggen. Die vlogs kwamen op YouTube terecht en werden al snel populair – zo populair dat Ayoub nu zijn eigen tv-serie krijgt! 

Je moet gewoon doen waar jij je het beste bij voelt.

In zijn serie wil hij zijn kijkers meegeven dat het ze vooral werk moeten doen wat hen ligt: “Ik wil jongeren laten zien en laten weten dat ze moeten doen waar ze gelukkig van worden. Schoonmaker, vuilnisman of dokter, het maakt niet uit wat het is. Je moet gewoon doen waar jij je het beste bij voelt.”

Kijk hier de serie. 

Geschreven door

Francis

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡