Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bluhh… Sorry zeggen tegen je baas?!

20 februari 2017 · Leestijd 3 min

Na een ruzie als eerste op je vriend afstappen en zeggen dat het je spijt. Sorry zeggen tegen je baas. In je bikini op het strand als je daar helemaal niet comfortabel bij voelt tussen al je slanke en afgetrainde vrienden.

Je angsten, teleurstellingen en twijfels delen.
Zeggen dat je die ander leuk vindt, terwijl je niet weet of hij daar hetzelfde over denkt.
Kwetsbaarheid is je ziel en zaligheid op tafel leggen – en nog niet weten hoe de tafelgenoot daar mee omgaat.
Trapt hij op je ontblote ziel en hart – of omarmt hij het liefdevol. Is het een opening?
Kwetsbaar zijn is doodeng. Het is iets dat we vaak hebben afgeleerd te zijn. Liever ontwijken we het.

We willen een perfect beeld van onszelf naar buiten brengen. En social media werkt daar al te graag aan mee. We willen de perfecte liefdevolle en behulpzame vriend, vriendin, zus, broer, collega zijn – die er ook nog eens perfect uit moet zien én moet presteren…
Als we zelfs bij onze echte vrienden ons niet kwetsbaar durven op te stellen, uit angst om teleurgesteld te worden, wat dan?! Dan blijft het een vicieuze cirkel. Doet niemand zijn masker af. 
Één iemand moet de eerste zijn.

Ook Jezus durfde zich kwetsbaar op te stellen bij zijn vrienden. In de tuin van Getsemane had hij het gebed en steun van zijn discipelen nodig. Dat durfde hij hen tot tweemaal toe te vertellen. Zelfs na de eerste teleurstelling toen ze in slaap vielen, durfde hij open te zijn over zijn gevoelens. Hoe dapper is dat?

Als je echt een diepe verbinding met de mensen om je heen wil maken, zal je het schild om je heen weg moeten halen. Heb je daar moeite mee? Vraag God om je daarbij te helpen. Zelfs naar God mogen we ons kwetsbaar opstellen. Pas als we ons hart en binnenste roerselen kunnen blootgeven aan Hem en de mensen om ons heen, kunnen we echt gelukkig zijn. 
Christenen die alles perfect voor elkaar lijken te hebben, zijn verdacht. Niet waar?! Lees 2 Korinthe 12: 9-10 maar eens.

Deze week alles over kwetsbaarheid – tips, heart break-interviews, Bas en Wilke houden een grote-huilebalk-test op Utrecht Centraal, hoe lang duurt het voordat ze worden getroost?
Heel veel moed en kwetsbaarheid gewenst deze week! 

X Arachne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡