Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blauwe vinkjes: AAN of UIT?

24 april 2018 · Leestijd 3 min

We maken ruzie via WhatsApp en zeggen welterusten. We vragen of het eten al klaar is en vertellen onze diepste geheimen. We spreken misschien zelfs meer via onze vingers dan met onze mond. Dit doen we met afkortingen, emoticons, perfecte timing en ‘nietszeggende’ woorden. In deze rubriek helpt BEAM je de ongeschreven regels van WhatsApp te begrijpen.

Blauwe vinkjes: een vloek of een zegen? Als je ze uit zet ben je relaxed, onverschillig en niet te traceren. Als je ze aan houdt ben je betrouwbaar, een controlfreak en – waarschijnlijk – gestrest. In welk team zit jij?

De historie van de vinkjes
WhatsApp heeft sinds 7 november 2014 een zenuwslopende functie: de blauwe vinkjes. ‘Sorry, ik heb je berichtje niet gelezen’ is verleden tijd, want het bewijs staat zwart op wit. Dit is wat de vinkjes betekenen:

- Eén grijs WhatsApp-vinkje: bericht is verzonden.

- Twee grijze WhatsApp-vinkjes: bericht is afgeleverd op de telefoon van de ontvanger maar nog niet gelezen.

- Twee blauwe WhatsApp-vinkjes: ontvanger heeft het bericht op zijn of haar telefoon gelezen.

DE OPLOSSING

Je mag het fantastisch vinden: Lekker je vrienden stalken en ze aan kunnen spreken op een late reactie, aangezien jij allang had gezien dat ze je bericht ’s ochtends al hadden gelezen. Maar het kan ook zijn dat jouw controle issues minder hardnekkig zijn en je helemaal gestoord wordt van de 'blauwe vinkjes politie'. Oplossing: zet je blauwe vinkjes uit! Niemand ziet jouw blauwe vinkjes, jij ziet de blauwe vinkjes van anderen ook niet.

This is how you do it
Android: Druk rechtsbovenin op het symbool met de drie puntjes om naar het menu te gaan --> Account --> Privacy. Vink leesbewijzen uit.

iOS: Druk in de balk onderin je scherm op Instellingen --> Account --> Privacy. Vink leesbewijzen uit.

In ditzelfde menu kan je ook je ‘laatst gezien’ wijzigen. Je hebt de opties ‘iedereen’, ‘mijn contacten’ en ‘niemand’. Als je deze laatste optie aanvinkt, is het alsof je van de digitale aardbodem bent verdwenen.

THE CHEAT

Wil jij je berichtjes ongemerkt lezen en tegelijkertijd je blauwe vinkjes aan houden? WAAROM DOE JE ZO MOEILIJK? VERKOOP JE DRUGS OFZO. Nee grapje, op zich kunnen we ons wel bepaalde situaties voorstellen dat dit handig is. Bijvoorbeeld als je met iemand appt die je heeeel leuk vindt, maar dat je niet wilt dat hij of zij ziet dat je ALTIJD binnen 10 seconden alle berichtjes leest die hij of zij stuurt. Nou, let op, dit is dé oplossing:

Als je ziet dat het berichtje binnenkomt, zet je telefoon dan op vliegtuigstand. Ga naar WhatsApp, open en lees het appje en sluit WhatsApp weer af. Vervolgens kun je vliegtuigstand weer uitzetten en heeft degene met wie je aan het appen bent nog steeds twee grijze vinkjes in plaats van blauw. SCORE.

Heb jij nou iets waar je HELEMAAL GEK van wordt op WhatsApp? Of merk jij juist iets typisch op wat we allemaal massaal doen zonder het echt door te hebben? App het ons (0683673700) en we nemen het onder de loep!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡