Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Black Panther actrice Letitia: “Ik wil meer van Jezus delen!”

21 december 2022 · Leestijd 3 min

Je moet het maar durven… Deze actrice heeft een hele dappere keuze gemaakt. Ze wint een belangrijke prijs op een groot filmfestival en in plaats van over zichzelf te praten, gaat al haar aandacht naar iets heel anders. ‘Ik wil je graag bemoedigen en je vertellen dat God van je houdt: laat je licht maar schijnen!’ Dat waren de woorden waarmee Letitia Wright, hoofdrolspeelster in de nieuwste Black Panther film, haar speech eindigde. Ze won een prijs voor opkomend talent en geeft alle eer aan God. Hieronder lees je waarom ze deze keuze maakt!

In 2018 was de allereerste Black Panther film op het witte doek te bewonderen. De film werd wereldwijd massaal bezocht en is de enige productie van Marvel die Oscars heeft binnengesleept, de grootste filmprijzen van de wereld. In deze eerste Black Panther film speelde acteur Chadwick Boseman de hoofdrol. Deze veelgeprezen acteur is in 2020 overleden aan de gevolgen van kanker. Voor fans kwam dit als een shock, omdat hij deze ziekte nooit bekend had gemaakt. In het vervolg van Black Panther: Wakanda Forever, wordt uitgebreid stilgestaan bij zijn overlijden. In deze film neemt Letitia het stokje over als hoofdrolspeelster.

Stoppen met acteren

Letitia, die het zusje van Chadwick speelt in de Marvelfilm, is op haar zevende verhuisd van Guyana (een land grenzend aan Suriname) naar Engeland. Ze paste snel haar accent aan omdat ze ermee werd gepest: iets waar ze achteraf enorm spijt van heeft. “Ik wilde niet dat anderen mij uitlachten, dus oefende ik een Brits accent voor de spiegel. Dat is waar het acteren eigenlijk begon”, zei Wright tegen de Independent (een Engelse krant). Letitia werd al snel opgemerkt en werkte hard, maar ze ontdekte dat ze niet gelukkig werd van acteren. “Op de set zat ik goed in mijn vel, maar daarbuiten was ik onzeker en pakte ik slechte gewoontes op”. Letitia verloor zichzelf in het acteren en besloot te stoppen, met als doel: God zoeken. En of dat lukte! Na zeven maanden riep God haar terug naar de filmwereld, en sindsdien kan ze niet meer stoppen met over Hem praten.

Net zoals in dit filmpje!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Letitia is ervan overtuigd dat God haar door alle periodes heen heeft geholpen. Zelfs als mensen zeggen dat ze niet zoveel over haar geloof moet praten, deinst ze niet terug: “Ik probeer niemand iets op te dringen. Ik getuig omdat ik waarschijnlijk nu niet zou leven als Jezus er niet was geweest. En als iemand je redt en licht en liefde in je leven brengt, wil je dat niet verbergen. Je wilt het delen!”

Filmrecensie Black Panther: overwin je door geweld of door lijdzaamheid

Lees ook over:

Filmrecensie Black Panther: overwin je door geweld of door lijdzaamheid

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡