Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bizar: Nike brengt 'Jezus-schoenen met heilig water' uit

10 oktober 2019 Leestijd 2 min

Merken verzinnen tegenwoordig de meest bijzondere dingen voor hun producten. Maar de nieuwe sneakers van Nike zijn op zijn zachtst gezegd apart.

Heilig water

Modebedrijf MSCHF reproduceerde het bekend ontwerp (Nike Air Max 97) van de sneaker, maar dit keer met heilig water in de zool en uitgesproken christelijke details. Het water, afkomstig uit de Jordaan, is gezegend door een priester en moet uitdragen dat je dus letterlijk 'op heilig water loopt'. Daarnaast zit er op de veters een gouden kruis en staan de letters 'NRI' op de rechterhiel, de afkorting die boven Jezus hing tijdens zijn kruisiging: Iesus Nazarenus, Rex Iudaeorum, Jezus van Nazareth, koning der Joden. De binnenste zool van de schoen is 'pauselijk rood' gekleurd. 

De 'goddelijke schoenen', zoals de makers ze zelf noemen, worden geleverd in een 'heilige doos', die is afgesloten met een Vaticaanse zegel en bedrukt met de afbeelding van een engel.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Statement

Het ontwerp komt niet uit het niets, zo laat ontwerper Daniel Greenberg weten. "We willen een statement maken tegen de rare samenwerkingen die merken soms doen, zoals Adidas met Icetea een keer deed. Daarom hebben we Nike en Christus aan elkaar gelinkd." De 24 paar die er van de sneaker zijn ontworpen, waren binnen de kortste keren verkocht voor zo'n 3000 euro per stuk. MSCHF zegt dat er waarschijnlijk meer exemplaren op de markt komen. Nike heeft nog niet gereageerd op het onofficiële ontwerp.

Reacties

afbeelding

De reacties op de schoenen zijn tot nu toe redelijk verdeeld. Hoe denk jij hierover? 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕