Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BIZAR: Asielzoeker komt in elkaar geslagen PVV’er te hulp

2 april 2016 · Leestijd 3 min

De Haagse PVV’er Leo de Vries, die na een raadsvergadering in elkaar werd geslagen door een nog onbekend groepje relschoppers, is geholpen door een asielzoeker van Syrische afkomst. “Ik stond perplex. Ik wist niet wat ik moest zeggen.”

De PVV-er, die al jaren strijdt om asielzoekers uit Den Haag te weren, is enorm blij dat hij het nog na kan vertellen, vanuit een ziekenhuisbed in het Haga Ziekenhuis. “Ik kwam nietsvermoedend de raadsvergadering uit en was gewoon, net als altijd, op weg naar mijn stamkroeg voor een afzakkertje. Werd ik opeens van achteren aangevallen. Ik weet niet alles meer, maar wel dat ik het uitschreeuwde van de pijn. Ze scheurden m’n maatpak aan gort, gaven me een paar keiharde trappen en gingen ervandoor met mijn aktetas.”

Een paar minuten heeft De Vries kermend op de grond gelegen. “Er kwam een collega-kamerlid voorbij. Ik zag hem, hij mij ook, ik weet het zeker. Maar ik denk dat ie bang werd, dus sprong hij op z’n fiets en reed hard weg. Van je collega’s moet je het hebben, he? Ik dacht in mijn ooghoek ook nog de burgemeester met een grote boog om me heen te zien komen, maar ik kan ook gehallucineerd hebben”, zegt hij wijzend naar de enorme bult op zijn voorhoofd.

“Totdat ik eens stem hoorde met een zwaar accent, ‘Sir, are you oké?’ Bleek het één van die lui uit het azc te zijn. Volgens mij was ie ook nog moslim. Ik vroeg me af of hij me herkende van al mijn uitspraken tegen zijn soort. Maar goed, hij bleek een medische achtergrond te hebben, checkte de belangrijkste delen van mijn lichaam en hielp me langzaam overeind. Ik was al half weg natuurlijk, maar nu stond ik ook nog helemaal stijf van verbazing. Hij heeft me achterop z’n fiets naar de Eerste Hulp gebracht. Ik mocht tegen hem aanleunen, bleef hij maar herhalen.”

Op de vraag hoe de PVV’er nu over asielzoekers denkt, moet De Vries heel lang nadenken. “Ik mot het effe laten bezinken, hoor. Maar oké, ik kan niet anders dan zeggen dat deze gast een goed hart heeft. Meer ga ik er niet over zeggen.”

De betreffende asielzoeker werd na zijn heldenactie bestormd door pers. Zijn enige antwoord: “Ik snap de ophef niet zo. Het is toch heel logisch om je naaste te helpen?”

BEAM vertaalt in deze serie met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Komt het je misschien bekend voor? 
(vanaf vers 30).

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡