Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Billie Eilish over haar opvoeding: “Ik was als kind supergelovig”

27 juli 2020 · Leestijd 2 min

Billie Eilish (18) is inmiddels uitgegroeid tot wereldwijde tieneridool en heeft met haar nummers al miljoenen jongeren bereikt. In de christelijke wereld is ze misschien wat minder geliefd door haar - vaak duistere - teksten. Toch heeft het geloof in God een belangrijke rol gespeeld in haar leven en in een gesprek met haar vader vertelt Billie daarover. “Ondanks dat mijn ouders mij totaal niet christelijk hebben opgevoed, was ik er heel veel mee bezig.”

In de podcast me & my dad gaat Billie met haar vader in gesprek over het geloof. “Ik heb geen idee of iemand dit weet of dat ik er ooit over heb gesproken,” begint de zangeres. “Ik was heel veel bezig met het God toen ik een klein meisje was. Als ik er nu over nadenk, begrijp ik dat totaal niet. Mijn ouders waren niet gelovig, ik had geen vrienden die geloofden en er werd thuis totaal geen aandacht aan besteed.”

Ze had hele gestructureerde ideeën over het geloof

Patrick, de vader van Billie, begreep er in eerste instantie ook weinig van. “We gingen nooit naar de kerk en we praatten er nauwelijks over, maar toch geloofde Billie in God. Ze had hele gestructureerde ideeën over het geloof en ik vond dat fascinerend om te zien. Daarom liet ik Billie haar gang gaan en heb ik haar nooit verboden om te geloven in God.”

Gesprek over geloof vanaf 1:38:53

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

‘Ik praat graag over andere geloven’

Uiteindelijk besteedde ze steeds minder tijd aan haar geloof en vind ze haarzelf niet meer gelovig. “Ik vind het nog steeds fijn om over andere geloven te praten, want ondanks dat ik niet meer geloof zoals ik vroeger deed, ben ik er nog steeds van overtuigd dat er iets is.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Dominee Piet luisterde 'all the good girls go to hell' van Billie Eilish. Benieuwd naar zijn reactie? Kijk het hier!

Bron: Relevant Magazine

Beeld: Wikipedia Commons

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡