Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijzondere gesprekken door de BEAM-trui: “Ik ging met een onbekende over geloof praten”

20 november 2019 · Leestijd 4 min

Donderdag 21 november is het zover: de Nationale BEAM Truiendag! Een speciale dag waarop je mag shinen in je BEAM-trui: eigenlijk onmisbaar in elke christelijke garderobe. Wij vroegen naar jullie BEAM Truivaringen: bijzondere gesprekken of grappige ervaringen die ontstonden door het dragen van jouw BEAM-wear. En daar kwamen veel reacties op! Als BEAM’er ben je zelfs niet veilig als je onderweg bent naar Australië…

Ailey (18)

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Ik had mijn BEAM-trui aan en mijn stagebegeleider vroeg: “Komt jouw trui van dat filmpje waarin die man heel hard ‘BIEM’ roept?”. Ik moest eerst heel hard lachen en daarna hebben we een heel vet gesprek gehad over het geloof.”

Yasmin (16)

“Ik werk in een restaurant in een klein dorp. Ik ben er niet aan gewend om andere BEAM-truien te zien, dus toen ik opeens aan een tafel een BEAM the Light-trui zag, werd ik helemaal blij. Ik stond die dag in de keuken en had eigenlijk geen contact met de gasten. Toch kon ik het niet laten: ik liep naar de tafel toe en zei dat ik het helemaal geweldig vond om die BEAM-trui te zien. Volgens mij konden de ouders het wel waarderen. Op het moment dat ze naar huis gingen, zeiden ze heel vrolijk: "Tot ziens!’”

Marit (15)

“Ik zat in het vliegtuig naar Australië. Natuurlijk had ik mijn BEAM-trui aan, want die laat ik niet zomaar thuis. Er kwam iemand van een jaar of 30 naar mij toe. Hij zei: “Een aantal jaar geleden droeg ik die ook en ik ging ook naar de EO-Jongerendag.” Ik moest lachen en zei: “Ja, daar ben ik dit jaar ook naartoe geweest!”” 

Sam (13)

“Met een jongerengroep gingen we aanbidden. Het was donker en ik had mijn BEAM the Light-trui aan. Op het moment dat ik aan het aanbidden was, gaf mijn trui licht! Mensen kwamen daarna naar mij toe en zeiden: “Wauw! Je gaf licht toen je aan het aanbidden was!” Dat vond ik heel mooi om te horen!”

Esther (16)

“Vorige week was BEAM bij ons op school. Als enige op school had ik toevallig een BEAM-trui aan. In een tussenuur liep ik door de gang. De redactie zag mij en riep ‘Leuke trui!’. Daarna renden ze achter me aan om te vragen of ze mij vragen mochten stellen voor het BEAM Magazine, haha.”

Estefania (17)

“Onlangs kwam ik een jongen tegen op het station. Ik was onderweg naar school en ik was er niet helemaal bij met mijn gedachten. Op een gegeven moment keek ik om en zag ik hem zitten met een BEAM-trui, die ik ook heb. Ik bleef een beetje twijfelend naar hem staren en toen ben ik opgestaan, naar hem toe gelopen en heb ik hem aangesproken met de beste openingszin: “Hoi, ik heb die trui ook!”.  Door zijn verbaasde blik begon ik me gelijk te verontschuldigen. Ik legde uit waarom ik ineens op hem was afgestapt: iets dat ik normaal NOOIT zou doen. Na een gesprek in de bus hebben we nummers uitgewisseld. Dit was twee maanden geleden en we spreken elkaar nog bijna elke dag! God en BEAM hebben ervoor gezorgd dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt. Nu heb ik er een superleuke nieuwe vriend bij!”

Maria (12)

“In een hotel in Londen zag ik dat een meisje haar BEAM-trui aan had. Daarom besloot ik in de middag de mijne ook aan te doen. De broers van het meisje zagen dit en toen deden ze hun BEAM-trui óók aan. Met het avondeten zaten er dus vier kinderen met een BEAM-trui in het restaurant, haha. We kenden elkaar verder helemaal niet.”

Femke (17)

"Afgelopen zomer ging ik met een vriend van mij naar een pretpark. Ik had mijn BEAM-trui aan, want het was best fris. Verderop in het park zagen we andere BEAM’ers. We begonnen met z’n allen te kletsen over van alles en nog wat. Later stond ik alleen met die vriend van mij in de rij. Hij vertelde dat hij het heel mooi vindt dat wij BEAM’ers zo sterk geloven en dat we het ook kunnen en durven uitdragen. Het werd een geweldig gesprek. Allemaal door een BEAM-trui.”

Ben jij er donderdag 21 november ook bij in je BEAM-trui? Op Utrecht Centaal gaan we om 18:00 uur twee christelijke hits zingen en daarna gaan we met z’n allen naar de snackbar! Kom jij ook?

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡