Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sportschooleigenaar verandert trainingsschema na succes Bijbeldieet: “God weet wat het beste voor ons is”

26 mei 2021 · Leestijd 3 min

In een sportschool in Zeist is een bizarre ontdekking gedaan. Daan (20) ging samen met tien andere mannen een traject van tien weken in speciaal voor krachttraining en spieropbouw. Terwijl de andere mannen volop eieren en kip aten, volgde Daan een dieet met alleen groente, en water. Drie keer raden wie de grootste ontwikkeling in spiermassa had na tien weken…

Eens in de zoveel tijd organiseert sportschooleigenaar Mohammed een traject voor enthousiaste en sportieve mannen die in tien weken hard willen werken aan spieropbouw. “Je wordt drie keer in de week in de sportschool verwacht”, vertelt hij. “Daarnaast is het belangrijk dat ze een streng dieet volgen waarbij ze zoveel mogelijk eiwitten binnen krijgen. Dat zit niet alleen in eieren, maar ook in vlees, vis, melk en kaas. Die gasten moeten eigenlijk de hele dag bulken als ze resultaat willen zien.”

Bijbeldieet

Ook Daan besloot mee te doen, maar wel met zijn eigen regels. “Vanwege mijn geloof ben ik veganistisch en eet ik alleen maar plantaardig voedsel. Ik volg als het ware een ‘Bijbeldieet’, gebaseerd op de Joodse wetten. Mohammed verklaarde me voor gek toen ik vertelde dat ik mijn dieet niet ging aanpassen voor het trainingsprogramma. ‘Mij best, maar resultaat ga je dan niet zien jongen’, zei hij nog. Toch geloof ik dat God weet wat het beste voor ons is. Ook als het gaat om eten en drinken.”

De succesformule

Twaalf weken later was het tijd voor een meting om het verschil te zien tussen het begin en einde van het traject. Met kop en schouders stak Daan erbovenuit. Hij zag er gezond uit en had sprongen vooruit gemaakt. Mohammed: “Ik heb wel drie keer de resultaten gecheckt, zo ongelofelijk vond ik het. Ik dacht altijd dat een flink stuk vlees en veel eieren de succesformule waren van dit traject, maar Rob heeft me ongelijk bewezen. Nadat ik een tijd zelf dit ‘Bijbeldieet’ heb geprobeerd, is het nu een verplicht onderdeel van de training die ik geef. Nog nooit heb ik zoveel positieve reacties gehad.”

BEAM 'vertaalt' in de serie Bijbelvirals met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Herken jij dit verhaal?

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡